Roy van Krieken Roy van Krieken
22/12/2021 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 19:30

Bitcoin bereidt zich voor op koersexplosie, dit is waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bereidt zich voor op koersexplosie, dit is waarom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vandaag en gisteren liet de koers van bitcoin (BTC) eindelijk weer een teken van leven zien. Het behaalde een cruciaal prijslevel en zette een belangrijke stijging in. Achter de schermen ziet het er fundamentaal ook redelijk positief uit. Volgens het crypto analyse bedrijf Glassnode is het on-chain transactievolume van het netwerk historisch laag, hetgeen een significante koersstijging kan inluiden.

Bitcoin miners zijn niet meer welkom in Noorwegen met nieuwe wet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC transactievolume

Het on-chain transactievolume van bitcoin staat op het moment op het laagste punt in drie maanden tijd. Het bedraagt slechts $5,94 miljard. De laatste keer dat dit volume zo laag stond was toen de bitcoin koers rond de $61.000 hing, vlak voor het zetten van een nieuwe all-time high.

Het suggereert dat bitcoin een fase van accumulatie binnentreedt. Grote en kleine investeerders vergroten hun bitcoin posities tijdens een fase van accumulatie zo veel mogelijk en de kans is groot dat er vervolgens een uitbraak naar boven zal plaatsvinden.

Lage activiteit

Dit wordt ook bevestigd door een analyse van de activiteit van bitcoins op het netwerk. Volgens Glassnode wordt het aanbod van bitcoins steeds minder liquide. Illiquide bitcoins worden verplaatst naar wallets met een historisch lage activiteit. Ook dit wordt door analisten van Glassnode verbonden aan een fase van accumulatie.

 

Doordat er elke maand zo’n 100.000 bitcoins worden verwijderd uit het liquide aanbod van bitcoins, zal ook de instroom van bitcoin naar de exchanges afnemen. Dit is wederom simpelweg een positief signaal.

“Illiquide coins worden verzonden naar adressen met weinig ‘history of spending’, normaal wordt dit geassocieerd met accumulatie door investeerders en bull market kopers.”

Tijdens de heftige crash een tijdje terug was juist het omgekeerde waar. Destijds groeide het liquide aanbod van bitcoins juist met 130.000 bitcoins en was het on-chain transactievolume torenhoog.

Uiteraard geven deze signalen geen garantie voor de toekomst, maar het zijn desalniettemin positieve signalen. Als er inderdaad een fase van accumulatie aanstaande is, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat vervolgens de koers van bitcoin significant kan gaan stijgen. Misschien is een eindejaarsrally toch niet volledig ondenkbaar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie