Kevin Schijven Kevin Schijven
29/03/2022 09:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2022 09:35

Bitcoin bereikt hoogste prijs van 2022, waar ligt de volgende weerstand?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bereikt hoogste prijs van 2022, waar ligt de volgende weerstand?

Foto: GBJSTOCK/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zit nu al twee weken in een forse opwaartse trend. Ook na de flinke sprong die de koers zondag maakte, blijft de cryptocurrency alsmaar doorstijgen. Die stijging remde afgelopen nacht wel iets af, maar het marktsentiment is momenteel het positiefst in maanden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin stijgt naar hoogste prijs van 2022

De bitcoin koers kwam gisterenochtend al bij $47.000 aan. Vervolgens zakte bitcoin even naar $46.800 en enkele uren later brak de koers door $47.000 zonder al te veel moeite. Bitcoin bleef vervolgens stijgen en tegen eindgisterenmiddag maakte de koers een sprongetje naar $47.600.

De verwachting was al dat bitcoin hier tegen wat weerstand zou aanlopen, en de koers zakte vervolgens dan ook naar $47.250. Toch duurde het niet lang en bitcoin doorbrak ook de $47.600 en steeg toen naar een piek van $48.050 en zelfs boven $48.100 op meerdere beurzen. Dat is de hoogste BTC prijs van heel 2022 en de hoogste prijs sinds de koers kort na kerst onder $50.000 dook.

Toch was hier de weerstand vooralsnog te groot. Bitcoin zakte vervolgens flink en dipte even helemaal terug naar $47.000. Toch ziet het er mogelijk naar uit dat bitcoin hier wederom een higher low heeft kunnen vestigen.

Op het moment van schrijven komt bitcoin alweer op $47.550 uit op KuCoin en €43.350 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin alsnog 1,2% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en zelfs 15% ten opzichte van 7 dagen geleden.

Advertentie

Bitcoin weerstandniveaus om in de gaten te houden

Bitcoin kon zondag eindelijk uit het ascending triangle patroon breken waar de koers enkele maanden in zat. Bitcoin breekt inmiddels zelfs sneller door belangrijke weerstandniveaus dan verwacht werd. Als deze $47.000 inderdaad een higher low is, dan zullen we waarschijnlijk  snel weer een hertest van de $48.000 zien en dan de 200-dagen simple moving average rond $48.300. Volgens IntoTheblock ligt wellicht ook veel weerstand rond $48.480:

Dan wordt mogelijk de psychologische grens van $50.000 de volgende test. Mocht bitcoin dit gebied kunnen heroveren, dan zou de koers wellicht eens snel kunnen stijgen.

Mocht bitcoin echter al eerder worden afgewezen, dan moeten we alsnog rekening houden met een mogelijke pullback. Wellicht zien we dan een hertest van $45.000 en de 200-dagen exponential moving average rond $44.750. De pullback kan echter ook nog lager uitpakken als de koers hier niet standhoudt.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Investeerders onzeker over macro, zeker over BTC

Ondanks het groeiende positieve sentiment, zijn er echter nog altijd grote zorgen over macro-economische ontwikkelingen. Veel financiële markten zien er momenteel onstabiel uit en veel investeerders zijn zeer onzeker. Analisten zijn bezorgd dat als deze markten een klap vangen, dan wordt waarschijnlijk bitcoin mee omlaag getrokken.

Desondanks blijven de on-chain gegevens voor bitcoin er zeer bullish uitzien. Nog steeds zijn investeerders namelijk massaal BTC aan het accumuleren. Dat geeft een sterke basis en is de grote drijfveer van deze rally ondanks het lage sentiment van de afgelopen maanden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie