Kevin Schijven Kevin Schijven
23/08/2021 08:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2021 08:42

Bitcoin bereikt voor het eerst sinds mei $50.000, cardano blijft records breken en pakt weer nieuwe ATH

Nieuws
Bitcoin bereikt voor het eerst sinds mei $50.000, cardano blijft records breken en pakt weer nieuwe ATH

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt start deze week met de doorbraak van een psychologische barrière en een cruciaal punt. De twee grootste crypto op de markt trekken weer aan en de zogeheten Fear & Greed Index stijgt vandaag verder omhoog. De totale marktkapitalisatie zakte gisteren nog even naar $2,14 biljoen en komt vanochtend bij $2,22 biljoen uit.

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen

Bitcoin

Bitcoin (BTC) duwde gisteren meerdere malen tegen $49.400 aan, maar werd daar telkens afgewezen en zakte toen terug naar $48.300 waar de koers support vond. Tegen middennacht begon bitcoin hard te stijgen en de koers bereikte vanochtend een piek van $50.270. Het is de eerste keer dat bitcoin weer boven $50.000 uitkomt sinds medio mei. Vooralsnog lijkt bitcoin gelijk boven deze $50.000 stand te houden, wat wellicht zou kunnen betekenen dat we nog een uitbraak uit dit bereik gaan zien. Toch is eerste een kleine pullback natuurlijk ook nog mogelijk.

Onderzoeksbureau Cryptoquant vat kort samen hoe bitcoin weer terug op $50.000 is na de crash in mei.

Members van Crypto Insiders kunnen de koersvideo van Michiel bekijken voor een diepere analyse. Ook zijn mensen welkom in ons Discord kanaal om crypto en koersen te bespreken. Klik op deze link om de eerste 30 dagen gratis gratis te proberen. 

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) volgt nog altijd bitcoin, maar stijgt wel iets harder vandaag. De ether koers zakte gisteren terug naar $3.135, maar steeg toen met 6,7% omhoog naar $3.345. Dat is ook voor ether het hoogst sinds medio mei. Ook blijft het aantal ETH op cryptocurrency-exchanges in een rap tempo afnemen wat een bullish teken is:

Toch steelt cardano (ADA) weer de show. De ADA koers zakte gisteren na het bereiken van een nieuwe all-time high (ATH), eerst iets omlaag en vond toen rond $2,54 support. Afgelopen nacht sprong ADA met 12% omhoog en bereikt vanochtend $2,85, alweer een nieuwe ATH. Met hoe de ADA koers er momenteel uitziet, zou een nieuw record later vandaag geen verassing zijn.

Ook binance coin (BNB) trekt vandaag flink aan. De BNB koers vond gisteren support rond $440 en schoot in de nacht met zo’n 10% omhoog. BNB bereikte zojuist piek van $484, ook het hoogst sinds medio mei.

De rest van de top 10 grootste crypto blijft vandaag achter, maar buiten de top 10 zien we nog een aantal flinke stijgers. Ravencoin (RVN), monero (XMR) en icon (ICX) staan 11% in de plus, dash (DASH) stijgt met 15% en ook avalanche (AVAX) zet zijn enorme rally voort en stijgt met 15%. Amp (AMP) staat 17% in de plus vandaag en telcoin (TEL) zelfs 27%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie