Kevin Schijven Kevin Schijven
21/05/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2020 13:06

Bitcoin betalingen nu mogelijk bij e-commercegigant Shopify, voegt 1.800 cryptocurrencies toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin betalingen nu mogelijk bij e-commercegigant Shopify, voegt 1.800 cryptocurrencies toe

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Shopify, de e-commercegigant uit Canada, gaat samenwerken met CoinPayments, de grootste betalingsverwerker voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) ter wereld. Dat kondigt CoinPayments op 20 mei aan via een persbericht.
Shopify is een enorm e-commerceplatform. Het bedrijf helpt klanten hun eigen online webshop op te zetten en meer dan een miljoen ondernemingen, verspreid over 175 landen, maken er gebruik van. Al deze verkopers accepteren nu betalingen met cryptocurrencies, wat een enorme boost voor de adoptie kan zijn.
Naast bitcoin biedt CoinPayments de mogelijkheid om met meer dan 1.800 verschillende cryptocurrencies te betalen. CoinPayments is de grootste betalingsverwerker voor cryptocurrencies ter wereld, met meer dan $5 miljard aan verwerkte transacties tot nu toe.
Het persbericht meldt dat de twee bedrijven onlangs een succesvolle trial hebben beëindigd, die eind vorig jaar van start ging. Verder meldt CoinPayments dat het snellere transacties mogelijk maakt tegen lagere kosten. Ook maakt het bedrijf grensoverschrijdende transacties mogelijk zonder dat verkopers verschillende betalingsverwerkers moeten gebruiken voor verschillende jurisdicties.
Jason Butcher, CEO van CoinPayments, noemt de samenwerking onstuitbaar:

De combinatie van Shopify en CoinPayments is niet tegen te houden in de betalingssector. Door onze gebruiksvriendelijke wereldwijde cryptobetalingsplatform samen te brengen met Shopify’s uitgebreide handelsbestand, kijken we ernaar uit om een naadloos proces te bieden voor iedereen die zaken wil doen met cryptocurrencies. Als leiders in e-commerce en cryptobetalingen weerspiegelt onze gecombineerde expertise de toekomst van zakelijke transacties.

Shopify heeft een markkapitalisatie van maar liefst $83 miljard. De SHOP aandelen zijn op het moment van schrijven met 3.25% gestegen naar $778, een all-time high voor het bedrijf. In februari kondigde Shopify aan dat het zich heeft aangesloten bij de Libra Association van Facebook.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie