Ivo Melchers Ivo Melchers
04/12/2023 14:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2023 13:16

Bitcoin betreedt top 10 grootste activa dankzij koersexplosie

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin betreedt top 10 grootste activa dankzij koersexplosie

Foto: krisn.art/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat momenteel volop in de schijnwerpers dankzij zijn grote koerssprong tot meer dan 42.000 dollar. De marktkapitalisatie is voor het eerst in lange tijd weer boven de 800 miljard dollar uitgekomen, en hiermee behoort bitcoin weer binnen de top 10 grootste wereldwijde activa.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin overstijgt investeringsbedrijf Warren Buffet

De bitcoin koers is vannacht hard gestegen en heeft als gevolg afstand genomen van de magische grens van 40.000 dollar. Eerder vandaag bereikte de koers een lokale piek van ongeveer 42.100 dollar, maar op het moment van schrijven staat de BTC koers gelijk aan 41.600 dollar.

Met de prijsstijging van meer dan 5 procent is de marktkapitalisatie tevens boven de 800 miljard dollar gestegen. Gistermiddag bewoog de marktkapitalisatie, ofwel de totale waarde van alle bitcoins bij elkaar, nog om en nabij de 775 miljard dollar. Op zijn piek bereikte de marktkapitalisatie een waarde van bijna 824 miljard dollar. Op het moment staat het echter gelijk aan 812,5 miljard dollar.

Volgens data van CompaniesMarketCap staat BTC nu op plek 10 wat betreft de grootste activa qua marktkapitalisatie. De decentrale valuta wordt op de voet gevolgd door Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van beleggingsmeester Warren Buffet. De Amerikaanse multinational heeft namelijk een marktkapitalisatie van iets meer dan 777 miljard dollar.

Bitcoin heeft slechts een stijging van enkele procenten nodig om ook Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook, in te halen. Het bedrijf van Mark Zuckerberg telt momenteel een marktkapitalisatie van bijna 835 miljard dollar.

Advertentie

Bitcoin prijsstijging: hoe ver kan het gaan?

Eerder vandaag kon je lezen dat crypto-analist Titan of Crypto een prijsdoel van 50.200 dollar heeft vastgesteld als mogelijke piek in deze grote opwaartse trend. Deze prijs komt namelijk overeen met het zogenoemde 78,6% Fibonacci retracement level.

Mocht bitcoin daadwerkelijk de verwachting van Titan of Crypto waarmaken, dan zou de marktkapitalisatie slechts een fractie verwijderd zijn van de bijzondere mijlpaal van 1 biljoen dollar. De laatste keer dat BTC deze waarde oversteeg, was in februari 2021.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie