Ivo Melchers Ivo Melchers
04/12/2023 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2023 11:38

Hoe ver kan bitcoin nog stijgen?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoe ver kan bitcoin nog stijgen?

Foto: Golden House Images/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is vandaag met meer dan 5 procent de lucht in geschoten en aangekomen op zijn hoogste prijs sinds 22 april 2022. Over de afgelopen week is de koers zelfs met bijna 12 procent gestegen. Het mag duidelijk zijn dat bitcoin het gaspedaal stevig intrapt, maar hoe ver zou het nog kunnen stijgen?

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Mogelijke BTC piek

Op het moment van schrijven staat de bitcoin koers gelijk aan 41.616 dollar. Vannacht is bitcoin zonder enige moeite door de belangrijke zone van 40.000 dollar heen gebroken. De absolute piek die bitcoin enkele uren geleden heeft neergezet, is 41.747 dollar. Hiermee is het eerdere hoogtepunt van 39.800 dollar, dat zaterdagavond werd bereikt, ruimschoots overschreden.

Bekende X-analist Titan of Crypto heeft gisteren in een nieuw bericht zijn 55,5 duizend volgers op de hoogte gebracht van waar de mogelijke macro-prijspiek kan liggen voor ’s werelds grootste crypto. Hij legt uit zijn ogen te hebben gericht op het zogenoemde 78,6% Fibonacci retracement level voor een lokale piek. Dit komt overeen met een prijs van 50.200 dollar.

Rond dit level verwacht Titan of Crypto dat de koers een ‘’gezonde’’ correctie zal ondergaan ”voordat BTC zijn uptrend hervat”. De analist heeft verder geen tijdsindicaties gegeven voor wanneer hij verwacht dat bitcoin zijn lokale piek zal bereiken.

In de vorige cycles steeg bitcoin ook iedere keer in zijn pre-halving jaar tot het 78,6% Fibonacci retracement level alvorens een correctie werd ingeluid.

Advertentie

Obstakels voor bitcoin op korte termijn

Het is vanzelfsprekend allesbehalve een zekerheid dat bitcoin de komende tijd zal stijgen tot grofweg 50.000 dollar. Het betreft de visie van een enkele analist die uitsluitend is gebaseerd op historische data. Zoals altijd zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst en blijft bitcoin wat dat betreft onvoorspelbaar.

Bovendien is het belangrijk om bewust te zijn van het feit dat Titan of Crypto geen directe sprong tot 50.200 dollar verwacht. Op de korte termijn zijn er verschillende weerstandsniveaus die moeilijkheden op kunnen leveren voor bitcoin, zoals 43.000 en 46.000 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie