Erik Juffermans Erik Juffermans
13/11/2023 14:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 13:02

Bitcoin beursfond (ETF) nabij? Beslissing volgt mogelijk deze week

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ripple (XRP) rechtszaak: Spanning neemt toe na besloten bijeenkomst

Foto: Tada Images/Shutterstock

Dat de VS eindelijk een langverwachte bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF), of beursfonds, krijgt lijkt haast een zekerheid. De grote vraag is slechts wanneer. Volgens ETF experts Nate Geraci en James Seyffart zou er deze week duidelijkheid kunnen komen en wellicht zelfs een goedkeuring.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF goedkeuring deze week?

Momenteel buigt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zich over de verscheidene bitcoin-ETF aanvragen. Voor het eerst in de geschiedenis lijkt de SEC groen licht te geven voor de lancering van een bitcoin-ETF in de VS. Grote namen als Blackrock, Grayscale en ARK Invest hebben een aanvraag ingediend.

Volgens de prognose zal de SEC wellicht meerdere ETF’s tegelijkertijd goedkeuren. De aanvragen zijn namelijk vrijwel identiek. Meerdere aanvragen tegelijkertijd goedkeuren kan ook mogelijk ook marktmanipulatie voorkomen.

Aan het eind van deze week, op 17 november, lopen weer een aantal deadlines af voor de SEC om een besluit te nemen. Dit komt omdat niet alle aanvragen op hetzelfde moment zijn ingediend.

De later ingediende aanvragen zullen na de 17e een zogenaamde ‘public comment period’ ingaan. In dit geval zal het voor deze aanvragen nog een paar maanden duren voordat ze goedgekeurd kunnen worden. Dit is niet wenselijk voor de SEC als ze inderdaad meerdere aanvragen tegelijkertijd willen goedkeuren. 

Mocht de SEC meerdere aanvragen tegelijk willen goedkeuren, dan is wellicht deze week de beste kans om dit te doen.

Alle ogen op de SEC

Een zekerheid is het echter niet. Wel zou het een voor de handliggende keuze zijn voor de SEC om deze week met duidelijkheid te komen. Geraci wijst erop dat er mogelijk later deze week een ‘government shutdown’ zal plaatsvinden in de VS wat ook de druk kan opvoeren.

Het is dus een belangrijke week en alle ogen zijn gericht op de SEC. De kans dat er deze week een bitcoin-ETF wordt goedgekeurd lijkt groter dan ooit. Mocht dit het geval zijn, zal dit hoogstwaarschijnlijk de bitcoin koers in een stroomversnelling brengen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement