Ivo Melchers Ivo Melchers
05/12/2023 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 10:02

Bitcoin beursfonds-poging BlackRock ziet veelbelovende voortgang

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF: BlackRock ontmoet weer waakhond over BTC beursfonds

Foto: Tada Images/Shutterstock

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft enkele wijzigingen aangebracht in zijn aanvraag voor de introductie van een Bitcoin (BTC) beursfonds op de Amerikaanse markt. Het is niet de eerste keer dat een aanvraag die op tafel ligt bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt aangepast, en dit wordt als een gunstige ontwikkeling beschouwd door analisten.

‘Bitcoin kan omhoog blazen’ verwachten analisten na positief signaal
'Bitcoin kan omhoog blazen' verwachten analisten na positief signaal

Bitcoin ETF-aanpassingen

BlackRock diende gisteren een gewijzigde S-1 aanvraag in bij de financiële waakhond voor zijn voorgestelde spot bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Crypto-vermogensbeheerder Bitwise, dat ook in de race zit voor een Bitcoin beursfonds, heeft ook een herziene S-1 aanvraag ingediend.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart deelde in een bericht op X weten waarom hij de recente ontwikkelingen als gunstig beschouwt:

‘’Wat betekent dit? Zonder ze gelezen te hebben – het betekent gewoon dat het wiel nog steeds aan het draaien is. Zowel de SEC als deze emittenten werken er hard aan om de zaken glad te strijken. Deze deponeringen zijn waarschijnlijk het resultaat van veel gesprekken en veel manuren aan/tussen beide kanten.’’

De bijgewerkte indiening van BlackRock bevatte nieuwe formuleringen over de inspanningen die de trustbeheerder zal leveren om ongebruikelijke koersbewegingen op te sporen. Het voegde ook iets toe over de naleving van anti-witwasregels en bevatte een gecontroleerde verklaring van PricewaterhouseCoopers, een van ‘s werelds grootste professionele dienstverlenende bedrijven op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy.

Advertentie

BlackRock begint voorfinanciering Bitcoin ETF

Uit de indiening van BlackRock blijkt tevens dat het 100.000 dollar heeft ontvangen als startkapitaal voor zijn voorgestelde beursfonds. Hier werd het volgende over geschreven:

“De startkapitaalinvesteerder stemde ermee in om op 27 oktober 2023 $100.000 aan aandelen te kopen en nam op 27 oktober 2023 4.000 aandelen in ontvangst tegen een prijs van $25,00 per aandeel (de “startkapitaalaandelen”)”

Het betreft de initiële financiering waarmee een ETF de onderliggende creatie-eenheden, in dit geval bitcoins, kan financieren zodat aandelen kunnen worden aangeboden en verhandeld op de open markt. Het is een cruciale stap voor de uiteindelijke lancering van een dergelijk fonds.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie