Erik Juffermans Erik Juffermans
22/07/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2023 15:30

Bitcoin beursfondsen: zet deze ETF deadlines in je agenda

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom een Bitcoin beursfonds nog vandaag goedgekeurd kan worden

Foto: mezzotint/Shutterstock

Sinds de Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) aanvraag van Blackrock op 16 juni, zijn ETF’s, of beursfondsen, weer het gesprek in de wandelgangen van crypto land. Een goedkeuring van een dergelijk fonds zou namelijk leiden tot een versnelde adoptie van bitcoin en daarnaast een stortvloed van kapitaal dat de sector binnenstroomt. Niet alleen Blackrock, het grootste financiële instituut ter wereld, diende een aanvraag in. Talloze andere investeringsfondsen dienden (opnieuw) hun BTC ETF aanvraag in. 

De Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) zal zich nu buigen over de verscheidene ETF aanvragen. Bij al deze aanvragen horen deadlines waar de SEC zich aan moet houden. In dit artikel nemen we een kijkje naar welke aanvragen op de planning staan en welke deadlines we in de gaten moeten houden.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

BTC fonds van ARK als eerste aan de beurt

De eerste deadline die we op de kalender kunnen prikken is voor het bitcoin-ETF van ARK 21shares. In het verleden werd er al een bitcoin-ETF van ARK door de SEC afgewezen. Wellicht na de nodige aanpassingen, en meeliftend op het momentum van Blackrock, heeft ARK ditmaal meer geluk. De eerste deadline voor dit ETF is 8 augustus. Deze deadline kan echter verschoven worden door de SEC. Dit zou, de commissie kennende, geen verrassing zijn.

De meeste andere deadlines, waaronder die van Blackrock, vinden plaats in september. Officieel heeft de SEC 45 dagen om een keuze te maken. Dit termijn kan echter opgerekt worden tot wel 240 dagen. Mocht de SEC zich hierop beroepen zullen we dus de definitieve keuze te horen krijgen in de eerste twee maanden van 2024.

Ogen op Blackrock’s bitcoin-ETF

Zoals gezegd zijn de meeste ogen gericht op de aanvraag van Blackrock. Dit is immers het allergrootste investeringsfonds ter wereld. Nadat Blackrock zijn aanvraag indiende, volgden vrijwel alle andere fondsen met een identieke opstelling als die van Blackrock. Mocht er eentje geweigerd worden, kunnen we er dus vanuit gaan dat alle aanvragen in de versnipperaar terechtkomen.

Er wordt echter de laatste weken hevig gespeculeerd dat het ETF er hoogstwaarschijnlijk zal komen. Hierbij lijkt Blackrock, vanwege zijn stature, de grootste kanshebber te zijn. Op de definitieve uitslag moeten we dus nog even wachten. De kans dat de SEC definitief de knoop in september al zal doorhakken is namelijk klein.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement