Roy van Krieken Roy van Krieken
18/07/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2023 16:30

Bitcoin lancering door BlackRock? Analisten zijn verdeeld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gerucht: Blackrock gaat voor Ripple's XRP in plaats van Bitcoin

Foto: Tada Images/Shutterstock.com

Een tijdje terug werd bekend dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had ingediend voor een bitcoin (BTC) spot ETF, ofwel beursfonds. Een dergelijk beursfonds heeft volgens velen de potentie om de acceptatie van bitcoin naar nieuwe hoogtes te tillen. Eerst moet de aanvraag echter goedgekeurd worden, en over dit vooruitzicht zijn analisten het niet bepaald eens.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF’s

Niet alleen BlackRock heeft uiteraard een dergelijke aanvraag ingediend. Ook andere vermogensbeheerders, waaronder Bitwise, Fidelity en anderen, volgden de Wall Street-reus naar de SEC. Volgens de chief investment officer bij Bitwise moet je namelijk ‘luisteren als BlackRock de markt betreedt’, dat meldt CoinDesk

BlackRock is een instelling met een invloed die zijn weerga in de financiële wereld eigenlijk niet kent. Om die reden verwachten sommige analisten dat de aanvraag van BlackRock haast wel goedgekeurd moet worden. Immers, hoe zou de SEC nee kunnen zeggen tegen een vermogensbeheerder met meer dan $10 biljoen aan activa onder beheer? Dat is althans de gedachtegang van sommige analisten.

Niet iedereen is het met deze stelling eens, waaronder Octavio Marenzi, CEO van consultancybureau Opimas. Volgens hem is de aanvraag van BlackRock juist gedoemd te mislukken. Dat heeft volgens Marenzi alles te maken met de custodian, de partij die de bitcoins in naam van BlackRock gaat bewaren, die het heeft benoemd.

Crypto beurs Coinbase en de SEC

Deze custodian is namelijk Amerikaanse crypto exchange Coinbase. Laat het nu net zo zijn dat de SEC, die de aanvraag moet goedkeuren, onlangs Coinbase heeft beschuldigd illegaal in de Verenigde Staten te opereren. Volgens Marenzi is de aanvraag van de BlackRock daarom volstrekt hopeloos en staat het eigenlijk geen schijn van kans.

Uiteraard blijft het koffiedik kijken, en weten we pas wat het standpunt van de SEC is op het moment dat er een beslissing genomen wordt. Een beslissing die mogelijk nog lang op zich kan laten wachten. Mocht de aanvraag van met name BlackRock wel groen licht krijgen, dan zou er mogelijk een waterval van andere goedgekeurde bitcoin spot ETF’s op de markt kunnen komen, met waarschijnlijk een erg positief effect op de BTC koers, Maar dit vooruitzicht lijkt op dit moment nog alles behalve zeker.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement