Timo Bult Timo Bult
27/05/2022 11:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2022 11:24

Bitcoin beveiligt tegen een financiële ramp, aldus miljardair Bill Miller

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardair Bill Miller noemt bitcoin beveiliging tegen financiële ramp

Foto: Artem Oleshko/Shutterstock

Waarom iemand in bitcoin (BTC) investeert verschilt van persoon tot persoon. De een gaat het gebruiken voor internationale overboekingen, en de ander ziet het als verzekering voor een mogelijke financiële ramp. Miljardair Bill Miller is zo’n persoon als laatstgenoemde. Dat liet hij weten in een podcast aflevering van Richer, Wiser, Happier.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

‘Bitcoin is een verzekering zoals ik het zie’

Miller is een bekende miljardair in de Bitcoin-community. Begin dit jaar werd bekend dat hij maar liefst 50% van zijn investeringsportfolio in de cryptocurrency heeft gestopt. Waarom hij dit deed heeft hij meerdere keren uitgesproken, en ook nu weer laat hij weten hoe hij over BTC denkt.

Om zijn punt duidelijk te maken haalt hij de situatie in Afghanistan aan: “Toen de VS zich terugtrokken uit Afghanistan, stopte Western Union met het verzenden van geldovermakingen daarheen,” aldus Miller, waaraan hij toevoegt:

“maar als je bitcoin had, zat je goed. Je bitcoin is er nog gewoon. Je kunt het naar iedereen ter wereld sturen als je een telefoon hebt.”

Advertentie

Miller reageert op BTC kritiek Warren Buffett

De miljardair sprak zich daarnaast ook uit over de kritiek die Warren Buffett, een andere bekende miljardair, heeft op bitcoin. Buffett zei onlangs dat de cryptocurrency “niets produceert.” Zijn rechterhand ging nog een stukje verder en noemde het “dom en slecht.” Miller’s oplossing: “negeer het.”

“Hij zei dat bitcoin een niet-productief actief is en daarom kan hij het niet waarderen. Fair enough. Als het enige dat je denkt te kunnen waarderen productieve activa zijn, dan dwingt niemand je het te kopen, toch? Negeer het dus.”

Voor hem is het doel van investeren niet om producerende activa te bezitten “maar om geld te verdienen,” aldus Miller. Kortom, het feit dat bitcoin op zichzelf niets produceert maakt voor hem niet uit. “Het is een verzekeringspolis, zoals ik het bekijk,” stelt de miljardair.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie