Roy van Krieken Roy van Krieken
01/05/2022 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2022 18:11

Warren Buffett verklaart waarom hij niet in bitcoin gelooft

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Warren Buffett verklaart waarom hij niet in bitcoin gelooft

Foto: Kent Sievers / Shutterstock.com

Over de jaren heen is bitcoin (BTC) en de bredere wereld van crypto steeds meer geaccepteerd geraakt binnen de traditionele finance industrie. Grote institutionele spelers stappen steeds vaker in en de eerste bitcoin beursfondsen werden niet lang geleden zelfs gelanceerd. Niet iedereen is echter al overtuigd van de mogelijkheden van bitcoin en crypto. Een van die personen is de legendarische investeerder Warren Buffet.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Warren Buffett laat bitcoin links liggen

Tijdens een bijeenkomst van aandeelhouders van Berkshire Hathaway op zaterdag heeft Buffett nogmaals zijn standpunt wat betreft bitcoin duidelijk gemaakt, dat meldt CNBC. Er lijkt weinig in zijn opvatting te zijn veranderd sinds de laatste keer dat Buffett zich liet horen over bitcoin. Volgens Buffett is bitcoin simpelweg geen ‘productive asset’. Bitcoin produceert niks en daarom laat hij persoonlijk de cryptocurrency voorlopig mooi links liggen.

“Of het volgend jaar, of vijf of tien jaar omhoog of omlaag gaat, weet ik niet. Maar het enige waar ik vrij zeker van ben, is dat het niets oplevert,” zei Buffett. “Het heeft iets magisch en mensen hebben aan veel dingen magie verbonden.”

Het is volgens Buffett onzinnig om bitcoin te kopen als er ook uitstekende alternatieven zijn. Volgens hem kun je simpelweg niets met bitcoin, behalve het weer doorverkopen aan de hoogste bieder. Met boerderijen en appartementen kun je daadwerkelijk iets doen, zo stelt Buffett. Bitcoin is in de ogen van Buffett niets meer dan een soort sprookje.

Charlie Munger: bitcoin is dom en slecht

Ook de rechterhand van Buffett, Charlie Munger, is uitgesproken anti-bitcoin en anti-crypto. Tijdens dezelfde bijeenkomst op zaterdag gooide Munger nog een schepje bovenop zijn toch al haast vijandige uitspraken aan het adres van de crypto industrie die hij in het verleden al maakte.

“In mijn leven probeer ik dingen te vermijden die dom en slecht zijn en me slecht doen lijken in vergelijking met iemand anders – en bitcoin doet alle drie,” zei Munger. “In de eerste plaats is het dom omdat het nog steeds waarschijnlijk naar nul zal gaan. Het is slecht omdat het het Federal Reserve System ondermijnt en ten derde zet het ons voor schut in vergelijking met de communistische leider in China. Hij was slim genoeg om bitcoin in China te verbieden.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie