Timo Bult Timo Bult
26/08/2021 16:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2021 16:37

Bitcoin bij support, cardano, dogecoin en polkadot kleuren donkerrood – Solana de hardste stijger van top 100!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bij support, cardano, dogecoin en polkadot kleuren donkerrood - Solana de hardste stijger van top 100!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ook vandaag kleurde de top 10 weer rood terwijl de totale marktkapitalisatie rond de $2 biljoen blijft hangen. Op dit moment staat een aantal top 10 altcoins flink in de min en de bitcoin (BTC) koers dook vandaag een paar procent onderuit. In deze marktupdate word je bijgepraat over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) koers aangekomen bij steunzone

De bitcoin koers zakte de afgelopen 24 uur met ruim 4% in waarde en is op het moment van schrijven $46.657 waard op crypto exchange Coinbase. Eerder vandaag dipte de BTC prijs echter terug naar een lokaal dieptepunt van $46.315. Daar stonden de bulls klaar om de koers binnen 15 minuten tijd weer met bijna 2% in waarde te laten stijgen.

Het huidige prijsniveau kan een steunzone vormen voor de koers. Hier vond bitcoin namelijk sinds begin augustus meerdere keren weerstand. Bovendien is dit de prijszone waar de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek en de 200-dagen moving average (MA) zich bevinden.

Sommige analisten zien de mogelijkheid dat hier een mogelijke stuiter gemaakt kan gaan worden. On-chain analist Will Clemente schreef op Twitter: “Ik denk dat het grootste gedeelte van deze korte termijn move achter de rug is.” Desalniettemin zal het interessant worden om te zien wat bitcoin in deze prijszone gaat doen.

Advertentie

Top 10 negatief, behalve Solana (SOL)

Zoals benoemd kleurt de top 10 rood met hier en daar flinke dalers. Dit is dan ook de reden dat bitcoin, die relatief minder hard daalt, weer wat terrein op de altcoins weet te winnen. De bitcoin dominantie is de afgelopen 24 uur met 0,2% gestegen naar 44,04%. Ook ethereum (ETH) doet het relatief goed en staat 3,8% in het rood. De grootste altcoin op de markt blijft hiermee vooralsnog vlak boven $3.000 handelen.

Cardano (ADA) is de grootste daler van de afgelopen 24 uur. De op twee na grootste cryptocurrency was eerder nog in de buurt van de $3 te vinden maar is de afgelopen dagen gecorrigeerd. ADA daalde het afgelopen etmaal met 9,7% en is $2,51 waard. Ripple (XRP), dogecoin (DOGE) en polkadot (DOT) tonen vergelijkbare dalingen en staat dus aardig in het rood.

Toch zien we in de top 10 een groenkleurende altcoin. Solana (SOL) stijgt namelijk als enige en staat 4,5% in de plus. Solana kwam vanochtend al even voorbij met wat goed nieuws. Of dit nieuws ervoor heeft gezorgd dat SOL nu stijgt is echter niet te stellen. Chainlink (LINK), het project waarmee Solana samenwerkt, daalt namelijk bijna 10% in waarde. Solana is met deze stijging overigens de grootste stijger van de top 100! Naast SOL is celo (CELO) de enige andere stijger binnen de top 100.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie