Kevin Schijven Kevin Schijven
10/09/2022 09:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2022 09:52

Bitcoin blijft klimmen, cardano stijgt harder, luna pakt 200% in 1 dag

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cardano analisten zien nieuwe koopzone, verwachten harde ADA stijging

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Het is weer een groene dag in de crypto-wereld, al lijken de koersstijgingen enigszins af te remmen. Het is dan ook het weekend, al blijft het handelsvolume vooralsnog opvallend stijgen. Doordat bitcoin (BTC) gisteren uitbrak en harder steeg dan verwacht, begint het sentiment weer een stuk positiever te worden.

Ondertussen lijken sommige altcoins al voor flink wat fear of missing out (FOMO) te zorgen. Dat is ook te merken in onze Discord omgeving, waar de nieuwste koersanalyses worden gedeeld. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies steeg in de afgelopen 24 uur met 1,7% naar $1,09 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt 3,3%

De bitcoin koers dipte woensdag nog naar $18.600, maar begon gisterenochtend hard te stijgen. Dat leidde tot een piek van $21.600 vanochtend, maar de koers kon hier nog niet doorheen breken.

Dat rond de $21.500 veel weerstand zou liggen, werd al verwacht. Hier staan namelijk een grote hoeveelheid (whale) orders en loopt de 50-dagen exponential moving average. Toch staat bitcoin vandaag 3,3% in de plus en komt de prijs uit $21.350 op Binance en €21.250 op Bitvavo.

Advertentie

Ethereum merge komt steeds dichterbij

Ethereum (ETH) bereikte vanochtend een piek van $1.740, de hoogste prijs in weken, maar lukte nog niet om hier doorheen te breken. Desondanks hield de ether koers vanochtend stand boven $1.710 en stijgt momenteel naar $1.720. Daarmee staat ETH vandaag 1,7% in de plus.

Ondertussen komt de zogeheten ‘Merge’ steeds dichterbij. Zelfs Google heeft ondertussen een timer:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano stijgt hardst uit top 10

Cardano (ADA) is vandaag de hardste stijger onder de grootste crypto. ADA piekte vanochtend rond $0,524, maar zakt op het moment van schrijven naar $0,513. Desondanks staat ADA vandaag 4,2% in de plus. Dat heeft, net als bij Ethereum, wellicht met een aankomende hard fork te maken. Ook de ‘Vasil’ update komt steeds dichter in de buurt

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

LUNA stijgt 200% in een dag

De opvallendste koersen uit de top 100 zijn momenteel natuurlijk terra (LUNA) en terra luna classic (LUNC). LUNC staat alsnog 250% in de plus ten opzichte van twee weken geleden, maar zakt vandaag met 17%.

Het nieuwe LUNA staat daarentegen maar liefst 195% in de plus in een enkele dag! Het lijkt erop dat het volume van LUNC overgeslagen is naar LUNA en zelfs 1:1.

Wees hier zeer voorzichtig mee. Het lijkt erop dat de whales de retail FOMO misbruiken en de markt manipuleren. Deze volatiele koersen kunnen weer net zo hard dalen als ze stegen. Er is een reden dat dit Terra ecosysteem compleet instortte dit jaar.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag exclusieve technische analyses ontvangen voor crypto? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving. Hier delen analisten 24/7 hun marktkennis en nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie