Kevin Schijven Kevin Schijven
31/05/2022 09:11 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2022 09:11

Bitcoin blijft stijgen, angst neemt af, maar macro blijft zeer slecht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aumento del precio de BTC genera 50% más de ingresos para los mineros

Foto: Trzmiel/Shutterstock

Alhoewel bitcoin (BTC) afgelopen week voor de 9 week op rij in het rood sloot, begon de koers deze week gelijk met een flinke stijging. Bitcoin maakte gisterenavond weer een sprong en dat zorgt ervoor dat het vertrouwen weer voorzichtig toeneemt en de angst afneemt. Toch ligt de angst nog hoog en is het mogelijk nog niet het einde van de huidige neerwaartse trend.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt met 3,2%

De bitcoin koers begon zondag weer grip op $29.000 te krijgen, doorbrak zondagnacht $29.500 en schoot tegen gisterenochtend naar het gebied tussen $30.500 en $30.750. De bovenkant hiervan bood in eerste instantie nog veel weerstand en bitcoin dipte gisterenmiddag even naar $30.400, maar herstelde onmiddellijk.

Ttegen eind gisterenavond kon bitcoin uit dit gebied breken en schoot de koers vervolgens in een ruk naar het volgende weerstand gebied: tussen $31.500 en $31.750. Bitcoin heeft hier afgelopen nacht nog niet doorheen kunnen breken, maar houdt hier vooralsnog stand. De BTC prijs komt op het moment van schrijven op $31.650 uit op Binance en €29.500 op Bitvavo. Daarmee staat BTC vandaag 3,2% in de plus.

Advertentie

Marktcondities nog steeds zeer slecht

De meningen zijn nog altijd zeer verdeeld of bitcoin nu uit zijn neerwaartse trend breekt. Zo meldt analist Caleb Franzen dat hij het zeer moelijk vindt om te geloven dat bitcoin nu een rally maakt in deze marktomstandigheden. Zo is de mondiale liquiditeit hard aan het zakken, ligt de inflatie historisch hoog, is het investeerderssentiment extreem negatief, stijgen de rentes en prijzen van grondstoffen historisch hard.. Desondanks is de analist nog zeer bullish over bitcoin op de lange termijn.

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe kleuren markten als S&P 500 en Nasdaq?

Of bitcoin verder vandaag uitbreekt, is mogelijk afhankelijk hoe aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq later vandaag openen. Deze bleven gisteren gesloten vanwege Memorial Day, maar sloten afgelopen week in het groen. Vandaag openden de Shanghai Stock Exchange al in het groen, maar S&P 500 futures kleuren echter al rood. Dat voorspelt mogelijk weinig goeds voor BTC, maar wellicht dat de ontkoppeling verder voorzet, en ditmaal wel in de juiste richting.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Relief rally betekent niet einde neerwaartse trend

Ondertussen is te merken dat het vertrouwen in een bodem voor de bitcoin koers toeneemt. Dat bitcoin nu een zogeheten relief rally maakt, is echter geen grote verbazing na 9 weken in het rood. Dat betekent echter nog niet dat het gelijk het einde is van de huidige neerwaartse trend. Meningen zijn verdeeld of bitcoin nog de 200-weken moving average gaat opzoeken zoals in vorige berenmarkten. Deze komt nu vlak boven $22.000 uit.

Mocht bitcoin toch gelijk verder uitbreken, dan ligt het volgende weerstandgebied tussen $33.000 en $35.000, rond de 50-dagen moving averages. Mocht bitcoin de $37.500 breken, dan komt de koers weer terug in het bereik waar bitcoin tussen eind januari en begin mei in vastzat.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie