Kevin Schijven Kevin Schijven
30/05/2022 09:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2022 09:03

Bitcoin begint week met flinke stijging, meer volatiliteit wordt verwacht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bewoog afgelopen week voornamelijk zijwaarts terwijl veel andere cryptocurrencies dieper zakten. Bitcoin begon tegen het weekend er echter ook zwakker uit te zien en verloor even grip op $29.000.

We meldden gisteren dat een flinke stijging nodig zou zijn zodat bitcoin niet een nieuw record van negen weken op rij in het rood zou sluiten. Daar was bitcoin echter te laat mee en het record is gevestigd. Toch is bitcoin momenteel fors aan het klimmen en deze week belooft gelijk er anders uit te zien.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin stijgt met 5,6%

De bitcoin koers hing zaterdag nog onder $29.000, maar begon voorzichtig te klimmen. Kort voor middennacht brak bitcoin door $29.000 en de koers bleef vervolgens stijgen. Gisterenmiddag, rond $29.400, remde de stijging iets af, maar kort na middennacht zette dit weer voort.

Bitcoin kwam afgelopen nacht eerst wat weerstand rond $29.500 tegen, maar brak daar enkele uren later doorheen en schoot toen naar $30.200. Toen remde de stijging weer iets af, maar vanochtend maakt bitcoin een sprong van $30.350 naar $30.700.

Bitcoin komt op het moment van schrijven rond deze $30.750 op KuCoin en €28.550 op Bitvavo wat weerstand tegen, maar lijkt mogelijk zo weer verder te klimmen. De BTC koers staat vandaag 5,6% in de plus.

Advertentie

Maar hoe openen de aandelenmarkten morgen?

We moeten echter rekening houden met het feit dat dit niet de eerste keer is dat bitcoin groen het weekend uitkomt, maar dan tegen dinsdag alsnog weer terug corrigeert. Welke richting de koers deze week neemt, zal waarschijnlijk afhangen hoe aandelenmarkten morgen openen. De Shanghai stock exchange kleurt al groen en de AEX opende ook zojuist in het groen. Desondanks is het vooral afwachten hoe de S&P 500 en Nasdaq morgen openen waar BTC de hoogste correlatie mee heeft. Die laatste twee blijven vandaag gesloten vanwege Memorial Day.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Waar liggen de volgende weerstandsgebeiden?

Mocht bitcoin verder klimmen en het huidige gebied terug in support omslaan, dan zien we mogelijk snel een hertest van het gebied tussen $31.500 en $32.000. Daarna volgt mogelijk het gebied tussen $34.000 en $35.000, rond beide 50-dagen moving averages.

Echter moet bitcoin wellicht eerst het gebied tussen $36.000 en $37.000 doorbreken, rond de 100-weken moving averages, om wat vertrouwen te geven aan een mogelijke trendommekeer. Het is echter zeer mogelijk dat bitcoin wordt afgewezen en zijn neerwaartse trend voortzet. Als de support rond $27.000-$29.000 dan niet standhoudt, dan kan bitcoin wellicht het gebied tussen $22.000 en $24.000 gaan opzoeken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer volatiliteit voor bitcoin wordt verwacht

Desondanks zijn er tekenen van een accumulatiefase en een mogelijke bodem voor bitcoin, meldt analist Ki Young Ju, oprichter van CryptoQuant. Echter kunnen slechte macro-omstandigheden alsnog een rally weerhouden de komende maanden, ook al zien de on-chain data er positief uit.

Volgens de Fear & Greed Index neemt de angst ook weer toe:

In elk geval wordt meer volatiliteit verwacht deze week, gezien de stijgende open interest in de derivatenmarkt. Dat kan echter alsnog beide richtingen op zijn.

Crypto Insiders Premium voor BTC analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie