Kevin Schijven Kevin Schijven
29/05/2022 10:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2022 10:12

Sluit bitcoin 9e week op rij in rood? Adressen met 1 BTC op nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstel lijkt ver weg, Bank of Japan neemt overwachts besluit

Foto: AlekseyIvanov/Shutterstock

Het was toegegeven geen erg spannende week voor bitcoin (BTC). Uit echte uitbraak bleef uit en de koers hangt al meer dan twee weken in hetzelfde bereik. Kort voor het weekend verloor bitcoin grip op $29.000, maar de koers is inmiddels weer in gevecht met deze prijs.

De angst op de markt neemt voorzichtig iets af, maar ligt nog steeds extreem hoog. Bitcoin moet echter vandaag nog flink stijgen om niet een record van negen weken op rij in het rood te eindigen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers zakt 1,5% deze week.

De bitcoin koers lag een week geleden nog vlak boven $30.000, steeg toen naar $30.500 tegen maandagochtend waar de koers wederom werd afgewezen. Vervolgens zakte bitcoin flink, maar vond in eerste instantie nog support rond $29.300 en herstelde weer even boven $30.000.

Tegen donderdagochtend verloor bitcoin echter grip op $29.600 en zakte vervolgens onder $29.000. De koers schommelde nog een paar keer rondom $29.000, maar tegen vrijdagavond zakte bitcoin naar $28.300 en vervolgens lukte het niet om $29.000 terug te pakken.

Gisterenmiddag maakte bitcoin een kleine stuiter en herstelde toch naar $29.000. Vanochtend leek bitcoin even verder te willen stijgen, maar corrigeert momenteel terug naar $29.000 op KuCoin en €27.000 op Bitvavo. Daarmee staat BTC koers vandaag 1% in de plus, maar deze week 1,5% in de min.

Advertentie

Bitcoin koers verwachtingen komende week

De verwachting is dat het mogelijk volatiel wordt komende week en de koers eindelijk uit dit bereik breekt, al was dat ook deze week de verwachting. Het zou geen grote verbazing zijn als bitcoin na een van de langste neerwaartse trends in zijn geschiedenis een kleine relief rally zou meemaken. Bitcoin zit nu al 200 dagen in een neerwaartse trend.

Aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq, waarmee bitcoin een zeer hoge correlatie de laatste tijd heeft, konden afgelopen week al stijgen. Het is echter verre van zeker of bitcoin komende week volgt, of dat de ontkoppeling verder doorzet in het nadeel van de cryptocurrency. Ook bestaat de kans dat als bitcoin een kleine stijging ziet, wederom rond $30.500 wordt afgewezen en vervolgens zijn neerwaartse trend voortzet. Alhoewel analisten nog altijd zeer verdeeld zijn of bitcoin een bodem heeft bereikt of niet, bestaat de vrees dat de koers nog de 200-weken moving average rond $22.000 kan opzoeken.

Crypto expert: Bitcoin moet 204% stijgen & Nederlanders krijgen gratis bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Positieve on-chain gegevens voor bitcoin

Desondanks was de tweede helft van mei de “hevigste accumulatieperiode van 2022.” Dat kan een bullish teken zijn op de middellange termijn.

Ook heeft het aantal bitcoin-adressen met minstens 1 BTC een nieuwe all-time high bereikt van 846.568:

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor BTC analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie