Kevin Schijven Kevin Schijven
21/04/2022 09:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2022 09:00

Bitcoin blijft stijgen terwijl exchange reserves naar laagste punt in jaren valt

Nieuws
Bitcoin volatiliteit valt extreem laag uit:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zit in een voorzichtige opwaartse trend en het marktsentiment wordt langzamerhand positiever. Toch is de markt nog zeer onzeker en momenteel nemen noch de bulls noch de bears het voortouw.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers stijgt met 1%

De bitcoin koers kwam gisteren weer boven $41.000 uit en hield gisterenochtend boven $41.300 stand. Toen bitcoin gisterenmiddag langs $41.500 steeg, maakte de koers weer een flinke sprong. Bitcoin doorbrak eventjes $42.000 en piekte vervolgens rond $42.200.

Daar werd bitcoin echter hard afgewezen en de koers kelderde vervolgens snel. Bitcoin dipte onder $41.000 en kwam weer op $40.500 uit. Toch maakte bitcoin gelijk een kleine rebound en herstelde onmiddellijk naar $41.500.

Even later steeg bitcoin voorbij $41.700 maar hier was de weerstand nog te groot en bitcoin zakte terug naar $41.500 vanochtend. Op het moment van schrijven maakt bitcoin weer een poging omhoog en komt de prijs uit op $41.900 op KuCoin en €38.400 op Bitvavo.

Of bitcoin nu genoeg momentum heeft om door $42.000 te breken, is nog maar de vraag. En zelfs als het lukt, zijn veel analisten nog overtuigd dat bitcoin tegen de $43.000 wordt afgewezen en mogelijk weer diep keldert. Toch is ook dat verre van zeker, en als we lichtjes uitzoomen, lijkt de koers nog altijd in een voorzichtige opwaartse trend te zitten en higher lows te vestigen.

Advertentie

Marktontwikkelingen voor bitcoin

Het positievere marktsentiment heeft mogelijk ook te maken met de goedkeuring van een nieuwe bitcoin futures exchange-traded fund (ETF), oftewel beursgenoteerd fonds, in de Verenigde Staten. Het lijkt investeerders optimistisch te maken over een goedkeuring van een bitcoin spot-ETF, al blijven daar veel mensen ook juist nog sceptisch over.

Daarnaast maakte de Amerikaanse dollar index (DXY) koers toch een flinke duik gisteren en dat is meestal goed nieuws voor bitcoin. Vanochtend is DXY iets aan het herstellen en de grote vraag momenteel is of DXY weer door $100 breekt, of hier wordt afgewezen.

Men maakte gisteren zorgen over de bitcoin van Tesla, het elektrische autobedrijf van Elon Musk, de rijkste persoon op aarde. Inmiddels blijkt uit nieuwe cijfers dat Tesla geen BTC sinds begin vorig jaar verkocht of gekocht heeft.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

On-chain ontwikkelingen voor bitcoin

Zogeheten on-chain gegevens tonen aan dat de whales grote hoeveelheden bitcoins de afgelopen maand hebben geaccumuleerd, meldt analist Will Clemente. Dat is een zeer bullish teken voor de lange termijn.

Dat leidt ertoe dat het aantal bitcoins op cryptocurrency exchanges inmiddels zelfs op het laagste punt in vier jaar staat, meldt analysebedrijf CryptoQuant:

Echter toont deze data van analist Cauê Oliveira aan dat bitcoin mogelijk in een accumulatiefase en distributie-, of capitulatiefase, tegelijkertijd zit. Dat toont wellicht de grote onzekerheid van investeerders aan in de huidige markt:

Toch meldt analist Oğuzhan Şengör dat de capitulatiefase mogelijk ten einde is aan de hand van de volgende entity-adjusted dormancy flow grafiek van analysebedrijf Glassnode:

Whalemap houdt het simpel: boven $42.000 is bullish, onder $38.000 is bearish.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie