Kevin Schijven Kevin Schijven
05/10/2022 07:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2022 07:06

Bitcoin blijft stijgen terwijl whales fors beginnen te accumuleren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

Bitcoin (BTC) viel gisterenochtend de $20.000 aan en lukte enkele uren later om door te breken. Afgelopen nacht tikte bitcoin tweemaal een piek rond $20.375 aan, maar zakte vanochtend even naar $20.100. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $20.250 op Binance en €20.300 op Bitvavo.

Daarmee staat de de bitcoin koers vandaag 2,7% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 24%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $386,7 miljard en de dominantie op 40,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 25 (Extreme Fear).

Bitcoin ETF’s leveren betere prestaties, nieuwe recordprijs in zicht?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin correlatie met macro

Bitcoin stijgt nu al twee dagen lang op rij, net als veel aandelenmarkten. Markten als de S&P 500, waar bitcoin een hoge correlatie mee heeft, stegen mogelijk doordat de Amerikaanse Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS) lager uitpakte dan werd verwacht.

Daarmee neemt de hoop toe dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, zal afremmen met haar renteverhogingen. De Amerikaanse dollar index (DXY) is in de afgelopen dagen juist flink aan het dalen en heeft een negatieve correlatie met deze markten. Vrijdag verschijnen meer cijfers over de Amerikaanse banenmarkt. Vandaag zijn de ogen gericht op de Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) en de olieprijs.

Advertentie

Bitcoin test 50-dagen EMA

Bitcoin stoeit momenteel met 50-dagen exponential moving average (EMA) die rond $20.325 uitkomt. Het is dezelfde piek als bitcoin op 27 september werd afgewezen en de koers vervolgens weer onder $19.000 kelderde. Deze stijging ziet er echter een stuk gezonder uit en de verwachting is dat dit mogelijk nog doorzet naar $20.500- $21.000 en wellicht zelfs richting $22.000. Desondanks zijn veel analisten nog zeer bearish en verwachten lower lows dit jaar.

Crypto Rewind: Groot bitcoin ETF record, Ethereum upgrade en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin whales beginnen te accumuleren

Analysebedrijf Santiment meldt dat sinds die piek van 27 september whales flink bitcoin aan het accumuleren zijn. Whales met 100 tot 10.000 BTC in handen hebben afgelopen week gezamenlijk 46.173 BTC gekocht. Ondertussen zijn de tether (USDT) voorraden sterk afgenomen. Het is een zeldzame ontwikkeling in 2022, meldt Santiment.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin Lightning Network groeit naar nieuw record

Daarnaast meldt analysebedrijf Messari dat het Lightning Network, een zogeheten layer-2 schalingsnetwerk voor snellere bitcoin transacties, alsmaar blijft groeien. Lightning heeft een nieuw record qua capaciteit bereikt van 4.618 BTC, ter waarde van $93 miljoen. Het is een stijging van maar liefst 96% in het afgelopen jaar, meldt Messari.

Crypto Ontbijt: FTX-baas krijgt strafeis, crypto-netwerk gehackt & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie