Kevin Schijven Kevin Schijven
21/06/2022 08:48 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2022 08:48

Bitcoin breekt $21.000 terwijl whales inkopen en hier support bouwen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon afgelopen nacht aardig herstellen, maar het blijven sombere tijden in crypto-land. Het is maar de vraag of bitcoin al een trendommekeer kan maken, vooral in deze droevige macro-omstandigheden, waar de angst extreem hoog ligt. Men is dan ook zeer verdeeld of bitcoin eindelijk een bodem heeft bereikt of de komende tijd nog dieper zakt.

Gisteren waren aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq, waar bitcoin een zeer hoge correlatie nog mee heeft, gesloten. Zij zullen over enkele uren na een lang weekend weer openen en dat kan voor meer volatiteit zorgen op de crypto-markt.

Zoveel bitcoins kan de koning kopen als hij zijn bezittingen verkoopt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt met 5,5%

De bitcoin koers zakte onlangs voor de vierde keer in zijn geschiedenis onder de 200-weken moving average. Afgelopen weekend dipte bitcoin zelfs helemaal naar $17.760, de laagste prijs sinds eind november 2020.

Vervolgens maakte bitcoin een rebound, maar de koers had in eerste instantie nog wat moeite om $20.000 te heroveren. Dat lukte bitcoin gisteren, toen de koers na een dipje, boven $20.000 standhield en verder steeg. Bitcoin kwam afgelopen nacht nog wat weerstand rond $20.500 tegen, maar brak daar vroeg vanochtend doorheen.

De BTC prijs komt op het moment van schrijven op $21.200 uit op Binance en €20.100 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 5,5% in de plus, maar alsnog 30% in de min ten opzichte van de $30.000 twee weken geleden.

Advertentie

QT beleid van Federal Reserve

De financiële markten hebben het zeer zwaar te verduren na de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, besloot om de rentes te verhogen om de inflatie tegen te gaan. Inmiddels lijkt de Fed mogelijk al iets terug te krabbelen, wellicht door de zware gevolgen op de markten. St. Louis Fed President James Bullard meldde afgelopen nacht nog dat de Fed mogelijk niet zo ver hoeft te gaan met zijn quantitative tightening (QT) beleid als wellicht werd gedacht. Dat zou voor enige opluchtig kunnen zorgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (dood) zoekopdrachten naar recordhoogte

De extreme volatiliteit en koersdaling zorgen ervoor dat bitcoin weer de aandacht trekt. Het zoekvolume op Google naar “bitcoin” staat op het hoogst sinds 8 mei vorig jaar, meldt analysebedrijf IntoTheBlock.

Ondertussen heeft het aantal zoekopdrachten naar “Bitcoin dead” zelfs een nieuwe all-time high (ATH) bereikt, meldt CoinGecko. Het is een duidelijk teken van de extreme angst in de markt.

MicroStrategy lanceert identiteitsbewijs op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Flinke bitcoin accumulatie

Desondanks zijn meerdere investeerders al flink BTC aan het accumuleren. Dat meldt analist Jan Wüstenfeld gebaseerd op de Bitcoin Accumulation Trend Score van onderzoeksbureau Glassnode.

Analist Ali Martinez meldt dat maar liefst 108.200 BTC, ter waarde van zo’n $2,16 miljard, sinds 14 juni van cryptocurrency exchanges zijn gehaald.

Whalemap meldt dat op 18 juni alleen al 100.000 BTC werd geaccumuleerd waardoor een nieuw “whale niveau” is gevormd rond de prijs van $19.174. Deze prijs zou daarom op de korte termijn als sterk support kunnen dienen.

Bitcoin weer de betere investering dan Tesla, een primeur sinds 2019
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. In de premium omgeving van Crypto Insiders worden later vandaag nog diepgaandere analyses gedeeld.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie