Kevin Schijven Kevin Schijven
08/02/2023 09:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2023 09:42

Bitcoin breekt $23.000 na Fed speech terwijl aanbod blijft krimpen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aumento del precio de BTC genera 50% más de ingresos para los mineros

Foto: Trzmiel/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft weer de $23.000 heroverd. Er werd enige volatiliteit verwacht met de speech van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell en dat zagen we gisteren ook gebeuren. Bitcoin schoot snel naar een piek rond $23.600, maar viel direct daarna helemaal terug naar $22.785. Vervolgens herstelde bitcoin boven $23.200 en houdt daar vooralsnog stand. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $23.200 op Binance en €21.575 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,3% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 9%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $448 miljard en de dominantie op 41,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 58 (Greed).

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Powell speech maakt bitcoin volatiel

Fed voorzitter Powell kon het afgelopen jaar de financiële markten flink laten bewegen met zijn opmerkingen. Dat zagen we gisteren wederom, ook al herhaalde hij voornamelijk zijn uitspraken van afgelopen week, kort na de Federal Open Market Committee (FOMC).

“Het desinflatieproces is begonnen,” aldus Powell. Hij herhaalde gisteren deze uitspraak, maar benadrukte dat het proces nog maar net begint en dat er nog meer renteverhogingen nodig zullen zijn.

De realiteit is dat als we sterke arbeidsmarktrapporten of hogere inflatierapporten blijven ontvangen, het zou kunnen zijn dat we de tarieven nog meer moeten verhogen. Er is een verwachting geweest dat het snel en pijnloos zal verdwijnen. Ik denk niet dat dat helemaal gegarandeerd is.

Advertentie

Bitcoin aanbod blijft krimpen

Analysebedrijf Santiment meldt dat bitcoin nog steeds van exchanges naar self-custody wallets worden verplaatst. In andere woorden: investeerders halen hun BTC van beurzen en bewaren ze zelf. Dat is meestal een positieve ontwikkeling voor de koers. Santiment meldt dat nu 18,12 miljoen BTC, ter waarde van $416,5 miljard, niet op de beurzen staat, 14,26 keer zoveel als de 1,17 miljoen BTC, ter waarde van $29,2 die nog wel op beurzen staat.

Analist James V. Straten meldt op basis van Glassnode data dat elke keer als het aanbod in winst en verlies samenkomt, dit overeenkomt met de bodem van elke marktcyclus. Inmiddels staat 12,5 miljoen BTC weer in winst, het meest sinds maart 2022, vlak voor de ineenstorting van Terra (LUNA).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin halving

Tot slot deelt analist TechDev een interessante grafiek: wat als de halving van bitcoin geen invloed had op de prijs? De volgende bitcoin halving vindt naar verwachting in maart 2024 plaats.

Bitcoin ETF’s gaan goud inhalen, behalve als dit gebeurt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie