Kevin Schijven Kevin Schijven
09/01/2023 09:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 09:09

Bitcoin breekt boven $17.000 uit in relief rally, maar houdt koers dit vol?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet met 11% omhoog richting $25.000 – dit is waarom

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) stijgt, altcoins stijgen nog harder en het marktsentiment wordt plotseling een stuk positiever. Toch waarschuwen veel analisten dat deze zogenaamde “relief rally” mogelijk van korte duur is.

Bitcoin zat sinds medio december vast tussen $16.400 en $16.900, maar begon sinds de jaarwisseling voorzichtig te klimmen. De koers steeg vrijdagavond al boven $16.900 uit en begon rond middennacht flink te stijgen.

Bitcoin tikte afgelopen nacht een piek rond $17.265 aan , maar komt hier veel weerstand tegen. Toch houdt bitcoin vanochtend vooralsnog stand boven $17.200 en komt uit op $17.220 op Binance en €16.100 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,6% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 81%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $331 miljard en de dominantie op 39,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 25 (Fear).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Technische bitcoin analisten zijn verdeeld over koers

Bitcoin analisten beginnen weer sterk verdeeld te raken welke richting de koers vanaf dit punt inslaat. Er lijkt veel hoop te zijn dat deze trend door kan zetten, zoals hieronder is te zien:

Echter waarschuwen ook veel analisten voor een relief rally als dit, het hoeft namelijk geen trendbreuk te zijn. Pas dus op met fear of missing out (FOMO), zoals analist Duo zegt. Het is wellicht verstandig om eerst op een higher high te wachten. De vorige uitbraak bleek namelijk ook een fake-out te zijn.

Analist Gaah beschreef vorige week al hoe de $17.300 mogelijk zeer belangrijk is. Bitcoin moet volgens de analist eerst de $17.300 breken en hiervan support maken, anders lijkt de kans groot op een nieuw low onder $15.700. Dat komt overeen met de nieuwe bitcoin analyse van Crypto Insiders.

Advertentie

Bitcoin miner druk neemt af, whales blijven afwachtend

Toch meldt analist Will Clemente dat in elk geval de druk op bitcoin miners, die 4 maanden lang zeer hoog laag door de hoge concurrentie, hoge kosten en lage prijs, eindelijk aan het afzwakken is.

Daartegenover bevestigt analysebedrijf Glassnode echter dat de bitcoin whales, investeerders met enorme hoeveelheden BTC in bezit, nog altijd afwachtend blijven. Het aantal grote bitcoin transacties is sinds de FTX crash drastisch afgenomen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aandelenmarkten kleuren groen en Amerikaanse CPI deze week

Desondanks beginnen ook aandelenmarkten aan te trekken. Zo opende Aziatische markten vanochtend flink in het groen:

Dan hebben we nog enkele belangrijke evenementen op macro-economisch niveau die invloed kunnen hebben op de bitcoin koers. Zo volgt aanstaande dinsdag eerst een speech van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell.

Dan hebben we donderdag alweer de publicatie van de volgende Amerikaanse prijsconsumentenindex (CPI). Vorig jaar zorgden deze inflatiecijfers regelmatig voor flink wat volatiliteit op de markten. De volgende Federal Open Market Committee (FOMC) volgt pas op 31 januari en 1 februari.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie