Kevin Schijven Kevin Schijven
27/09/2022 06:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2022 06:46

Bitcoin breekt uit en stijgt 8%, maar data toont gebrek aan vraag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koersvoorspelling: nieuwe BTC analyse van onze beste analisten

Foto: Jaruwan Jaiyangyuen/Shutterstock

Bitcoin (BTC) hield gisteren boven $18.700 stand en heroverde vervolgens de $19.000. De koers had in eerste instantie moeite om door $19.200 te breken, maar afgelopen nacht lukte dat toch. Toen schoot bitcoin naar $19.800 en vervolgens naar een piek van $20.200. Op het moment van schrijven stijgt bitcoin zelfs voorbij deze piek en komt de prijs uit op $20.240 op Binance en €20.960 op Bitvavo.

Daarmee staat de de bitcoin koers vandaag 8% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 86,7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $386,7 miljard en de dominantie op 39,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 20 (Extreme Fear). Praat erover mee in onze Discord omgeving!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Macro en correlatie

De macro bepaalt voornamelijk de richting van de financiële markten dit jaar en bitcoin toont een zeer hoge correlatie met risicovolle aandelenmarkten als de S&P 500 en Nasdaq. Beide markten sloten gisteren wederom in het rood, en zelfs op een nieuw dieptepunt. In de afgelopen maanden wanneer deze markten daalden, daalde bitcoin meestal nog harder. Gisteren hield bitcoin juist opvallend sterker stand, maar het is wellicht nog te vroeg om van een echte ontkoppeling te spreken in deze macro-economie.

Advertentie

Bitcoin handelaren pakken winst op $20.000

Analysebedrijf Santiment meldt dat veel handelaren blijkbaar op de grens van $20.000 aan het wachten waren. Zodra bitcoin deze prijs doorbrak, begonnen investeerders massaal winst te pakken. Dat soort verkoopdruk kan de prijs weer omlaag duwen, maar we zullen zien of deze traders spijt zullen hebben van hun beslissing om te verkopen, zegt Santiment.

Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Laag netwerkactiviteit en on-chain volume

Ondanks dat het handelsvolume op exchanges momenteel stijgt, meldt analist Cauê Oliveira dat het aantal actieve adressen op het Bitcoin netwerk nog erg laag is en dat suggereert dat er momenteel weinig vraag is. Dit gaat vaak gepaard met kleine dalingen en dat kan korte termijn investeerders en nieuwe investeerders afschrikken, zegt de analist.

Daarnaast spreekt analist BaroVirtual ook over een afname van het on-chain volume. Dit is al sinds 15 september aan het dalen en dat duidt mogelijk aan dat investeerders interesse verliezen om hun BTC tegen de huidige prijzen vast te houden. Waarschijnlijk omdat zij een daling verwachten naar nieuwe lows, mogelijk zo diep als $12.000 -$14.000.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie