Kevin Schijven Kevin Schijven
08/11/2021 09:34 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2021 09:34

Bitcoin breekt uit, ethereum pakt nieuwe ATH, XRP en dogecoin stijgen hard, markt bereikt $3 biljoen

Nieuws
Bitcoin breekt uit, ethereum pakt nieuwe ATH, XRP en dogecoin stijgen hard, markt bereikt $3 biljoen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ook de tweede week van november begint gelijk veelbelovend. We zien de grootste cryptocurrency op de markt eindelijk uitbreken nadat deze wekenlang vastzat en de koers trekt gelijk veel altcoins met zich mee. Daarmee staat de totale marktkapitalisatie van alle crypto voor het eerst boven $3 biljoen!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin

Bitcoin (BTC) was al bijna drie weken lang aan het consolideren. Het bereik waar de koers in schommelde werd steeds kleiner en het leek er sterk op dat de koers op het punt stond om uit te breken. Dat zagen we dan ook vannacht eindelijk gebeuren. Bitcoin hield gisteren goed stand rond $62.000 en begon tegen eind van de dag langzamerhand te klimmen naar $63.000.

Kort na middennacht brak bitcoin eindelijk uit en de koers schoot $63.000 naar $65.650, een stijging van meer dan 4% in minder dan een uur. Vervolgens bleef bitcoin verder stijgen en kwam vanochtend zelfs even bij $66.400 uit. Dat is het hoogst sinds 20 oktober, toen bitcoin zijn nieuwe all-time high (ATH) van $67.275 vestigde.

De stijging ging gepaard met een behoorlijke short squeeze en meer dan 400 short posities werden geliquideerd.

Op het moment van schrijven maakt de koers een kleine correctie en komt onder $66.000 uit, maar het ziet er naar uit dat deze stijging wellicht snel weer oppikt. De open interest op de futures markt blijft hoog terwijl de funding rate laag blijft. Daarnaast zien we dat miners niet alleen hun BTC vasthouden maar zelfs (bijna) meer verdienen dan ooit

Advertentie

Ethereum

Ethereum (ETH) trekt weer samen met bitcoin mee. Ether steeg afgelopen nacht weliswaar minder hard dan bitcoin, maar de koers lag al dichter bij zijn top. Ether kon gisteren al support vinden bij $4.600 en steeg kort na middennacht mee met bitcoin. Ether doorbrak toen zijn ATH van vorige week en kwam vervolgens bij $4700 uit. De koers bleef gedurende nacht verder stijgen piekte vanochtend bij $4780, wederom een nieuwe ATH. Ook ether maakt een kleine correctie vanochtend, maar komt inmiddels alweer in de buurt van de ATH. Wellicht zien we al in de komende uren weer een nieuwe ATH.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’

Binance coin, solana en polkadot

Daarentegen zien we juist de sterkste stijgers van afgelopen week nu omlaag corrigeren. Binance coin (BNB) kwam gisteren nog bij $668 uit, het hoogst sinds mei en het leek erop dat de koers verder zou stijgen. Echter is BNB sindsdien flink omlaag gecorrigeerd. De BNB koers zakt met 4% en komt bij $640 uit.

Solana (SOL) bereikte gisteren nog een nieuwe ATH van $260, maar corrigeert sindsdien ook omlaag. SOL staat 3% in de min en komt vanochtend bij $245 uit. Polkadot (DOT) maakte gisterenavond al een behoorlijke dip, maar herstelt iets vanochtend. Toch kleurt de DOT koers rood vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP, dogecoin en shiba inu

Ripple (XRP) is hard aan het stijgen. XRP kwam zaterdag bij $1,12 uit en trekt sindsdien steeds harder aan. De koers werd afgelopen nacht met bitcoin en ether meegetrokken en komt vanochtend bij $1,28 uit. Daarmee staat XRP 9% in de plus. Dogecoin (DOGE) schiet op het moment van schrijven even keihard omhoog. DOGE staat 10% in de plus en komt momenteel bij $0.288 uit. Dat is alsnog 61% onder zijn ATH uit mei. Shiba inu (SHIB) zit daarentegen nog steeds in een neerwaartse trend. De SHIB koers staat weer 5% in het rood en komt nu bij $0,000054 uit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Top 100 hardste stijgers

Kort daaronder zien we avalanche (AVAX) nog steeds sterk presteren. AVAX staat 10% in de plus en pakte zojuist wederom een nieuwe ATH van $95. Exchange tokens als kucoin token (KCS), crypto.com coin (CRO) en okb (OKB) staan allemaal zelfs meer dan 13% in de plus, maar lijken wellicht nu te corrigeren.

Nog harder stijgen loopring (LRC), die 14,5% in de plus staat, en kadena (KDA), die bijna 16% in de plus staat. Die laatste twee altcoins staan zelfs 150% en 200% in de plus ten opzichte van een week geleden, maar ze zitten nog wel ver onder hun ATH’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie