Kevin Schijven Kevin Schijven
26/10/2022 07:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2022 07:16

Bitcoin breekt uit, pakt $20.000 en ziet grootste short squeeze 2022

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet met 11% omhoog richting $25.000 – dit is waarom

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) consolideerde wekenlang, ondanks enkele schommelingen, vlak boven $19.000. Met zulke lage volatiliteit leek de kans groot dat een uitbraak snel zou volgen en dat gebeurde wellicht eind gisterenmiddag.

Bitcoin schoot van $19.280 naar een piek van $20.350 en hield gedurende nacht boven $20.000 stand. Het volume neemt flink toe en het sentiment wordt gelijk een stuk positiever. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $20.200 op Binance en €20.240 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 4,6% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 195%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $388 miljard en de dominantie op 39,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 33 (Fear).

Prijsinvloed Bitcoin halving ‘verminderd’, vraag nu belangrijkste drijfveer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grootste bitcoin short liquidatie 2022

De bitcoin koersstijging ging gepaard met een flinke short squeeze. Het was zelfs de grootste liquidatie van short posities dit jaar, meldt analist On-Chain College. Meer dan $300 miljoen aan bitcoin short liquidaties vond in slechts twee uur plaats. Volgens data van Coinglass werd zelfs meer dan $800 miljoen aan crypto shorts in de afgelopen 24 uur geliquideerd.

Advertentie

Dalende DXY geeft ruimte aan markten

De stijging van gisteren ging ook gepaard met een dalende dollar. De Amerikaanse dollar index (DXY) valt terug naar 110,75, maar vindt hier mogelijk support. De dalende dollar gaf wat ruimte aan de markten, zo sloten ook de S&P 500 en Nasdaq gisteren de dag in het groen af.

Echter publiceren Alphabet (Google) en Microsft vanochtend rode kwartaalcijfers en dat zorgt ervoor dat Nasdaq premarket futures alweer rood kleuren. Dat voorspelt mogelijk weinig goeds voor bitcoin vandaag, of zet de ontkoppeling tussen deze markten verder door?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miners staan nog onder druk

Het was de laatste tijd al vaker op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin miners zwaar onder druk staan vanwege de hoge concurrentie, hoge kosten en lage koers. Deze druk kan ervoor zorgen dat miners gedwongen hun BTC voorraden moeten verkopen. Analist Sam Rule geeft aan dat zij nog een grote hoeveelheid hebben om op de markt te dumpen en dat kan voor veel verkoopdruk zorgen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Alsnog nieuwe bitcoin lows binnenkort?

De analisten blijven zeer verdeeld welke kant bitcoin op gaat. Il Capo of Crypto denkt dat deze stijging nog door kan zetten tot $21.000 in de komende dagen, maar verwacht nieuwe lows, en wellicht zo laag als $14.000, in de komende weken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie