Timo Bult Timo Bult
17/04/2021 18:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2021 18:16

Bitcoin (BTC) aangekomen bij de $60.000, wordt support bevestigd? Dogecoin de hardste daler

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) aangekomen bij de $60.000, wordt support bevestigd? Dogecoin de hardste daler

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is weekend en dus is het relatief saai op de markt. Toch zien we bitcoin (BTC) rond de $60.000 bungelen en is de vraag nu waar support gevonden zal gaan worden. Bij de altcoins zijn de cijfers tevens rood, met ripple (XRP) en dogecoin (DOGE) als grootste dalers binnen de top 10.

Een rode dag voor bitcoin (BTC) en de rest van de markt

Nadat bitcoin afgelopen week een nieuwe all-time high (ATH) bereikte bij $64.850 op crypto exchange Coinbase, is het volume er een beetje uitgegaan en daalt de koers sindsdien weer iets. De BTC koers daalde vandaag weer even onder de $60.000 en lijkt daarnaast ook door de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek te zakken.

Op het moment van schrijven bungelt de koers echter nog rond die $60.000. Indien de koers in dit prijsgebied de support bevestigt dan zou dit een bullish teken kunnen zijn, aldus Michiel in zijn wekelijkse column gisteren. Mocht deze support het houden dan is de kans aannemelijk dat we de opwaartse beweging door zien zetten.

Bitcoin wordt op dit moment verhandeld voor een prijs van $60.150 op Coinbase. Wil jij elke doordeweekse dag een koersupdate ontvangen van Michiel en in discussie gaan met onze enthousiaste community? Word dan Insider en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis uit!

Dogecoin (DOGE) corrigeert, knapt de zeepbel?

Bij de altcoins binnen de top 10 is het beeld niet al te spectaculair. Ethereum (ETH) daalt met gelijke pas mee omlaag en staat 1,9% in de min. Ripple daalt 4,7% in waarde en is nu $1,59 waard. De grote daler is, misschien niet helemaal onverwachts, dogecoin.

DOGE steeg de afgelopen week bijzonder hard in waarde en stond op een zeker moment zelfs 500% in de plus. Inmiddels is de wilde DOGE wat vermoeid geraakt en zakt de crypto enkele plekken terug op de ranglijst. Na een daling van 28% is DOGE nu $0,27 waard. Hiermee staat dogecoin niet langer meer in de top 5.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie