Bitcoin (BTC) adoptie in een stroomversnelling: Wall Street investeringsbedrijf wil bitcoin kopen

Het Wall Street investeringsbedrijf SkyBridge wil in bitcoin (BTC) gaan investeren. Het lijkt bijna dagelijkse kost te worden dat grote institutionele beleggers de markt willen betreden. Dat het bedrijf in bitcoin wil gaan investeren blijkt uit een onlangs ingediende aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

“Vrijdag diende Skybridge Capital een wijziging in bij de SEC, waardoor hun fonds van $3,6 miljard kan gaan investeren in Bitcoin.”

- Advertentie -

SkyBridge werd opgericht door voormalig Goldman Sachs vicepresident Anthony Scaramucci. Het bedrijf wil een fondsen gaan lanceren waarin ook cryptocurrencies worden opgenomen, waaronder dus bitcoin. In de aanvraag valt te lezen:

“De beleggingsfondsen kunnen long- en shortposities in digitale activa aanhouden. Digitale activa (ook bekend als ‘virtuele valuta’, ‘cryptocurrencies’, ‘munten’ of ‘tokens’ of vergelijkbare termen) zijn activa die worden uitgegeven en/of overgedragen met behulp van technologische innovaties zoals distributed ledger- of blockchain-technologie en omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Bitcoin.”

Mocht de SEC de aanvraag goedkeuren dan zou dit weer een goede stap zijn in de richting van bitcoins adoptie door institutionele beleggers. Niet alleen investeringsbedrijven lijken langzaam overstag te gaan, ook Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, en softwarebedrijf MicroStrategy kochten onlangs bitcoin.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€15.861,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.571,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.602,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.663,80 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.676,40 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...