Timo Bult Timo Bult
17/11/2020 07:04 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2020 07:04

Bitcoin (BTC) adoptie in een stroomversnelling: Wall Street investeringsbedrijf wil bitcoin kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) adoptie in een stroomversnelling Wall Street investeringsbedrijf wil bitcoin kopen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Wall Street investeringsbedrijf SkyBridge wil in bitcoin (BTC) gaan investeren. Het lijkt bijna dagelijkse kost te worden dat grote institutionele beleggers de markt willen betreden. Dat het bedrijf in bitcoin wil gaan investeren blijkt uit een onlangs ingediende aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

“Vrijdag diende Skybridge Capital een wijziging in bij de SEC, waardoor hun fonds van $3,6 miljard kan gaan investeren in Bitcoin.”


SkyBridge werd opgericht door voormalig Goldman Sachs vicepresident Anthony Scaramucci. Het bedrijf wil een fondsen gaan lanceren waarin ook cryptocurrencies worden opgenomen, waaronder dus bitcoin. In de aanvraag valt te lezen:

“De beleggingsfondsen kunnen long- en shortposities in digitale activa aanhouden. Digitale activa (ook bekend als ‘virtuele valuta’, ‘cryptocurrencies’, ‘munten’ of ’tokens’ of vergelijkbare termen) zijn activa die worden uitgegeven en/of overgedragen met behulp van technologische innovaties zoals distributed ledger- of blockchain-technologie en omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Bitcoin.”

Mocht de SEC de aanvraag goedkeuren dan zou dit weer een goede stap zijn in de richting van bitcoins adoptie door institutionele beleggers. Niet alleen investeringsbedrijven lijken langzaam overstag te gaan, ook Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, en softwarebedrijf MicroStrategy kochten onlangs bitcoin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie