Rico Engelbarts
10/10/2020 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2020 11:15

Bitcoin (BTC) aankoop van Square zal zorgen voor een "tsunami" aan institutionele beleggers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) aankoop van Square zal zorgen voor een

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen donderdag kondigde de betalingsgigant Square aan dat zij voor $50.000.000 bitcoin (BTC) gekocht hebben. Tyler Winklevoss, eigenaar van cryptocurrency exchange Gemini, reageerde hier vol lof op en zei dat deze aankoop slechts het begin is van een tsunami aan institutionele investeerders die in de toekomst gaan investeren in bitcoin.
Eerder kocht MicroStrategy al voor ruim $425.000.000 aan bitcoin, het bedrijf is er van overtuigd dat bitcoin een goed alternatief is voor fiat. Winklevoss liet zijn volgers op Twitter weten dat deze gigantische aankopen slechts het begin zijn van wat nog komen gaat. Volgens hem komt er een golf aan institutionele investeerders bij de aankomende tijd.

“Eerst was het Michael Saylor die met MicroStrategy $425 miljoen aan Bitcoin kocht. Nu is het Jack Dorsey die met Square $50 miljoen aan Bitcoin koopt. Morgen zal het weer een andere visionaire leider zijn, en nog een, en nog een … het tsunami komt eraan.”


Meltem Demirors, de strategy manager van het digitaal investeringsbedrijf CoinShares, liet op Twitter weten dat dergelijke investeringen bij zullen dragen aan de toekomst en evolutie van bitcoin. Dergelijke investeringen tonen aan dat bitcoin op een gereguleerde wijze een waardevolle asset kan worden.
Square publiceerde naast de investeringen ook een document, hierin werd getoond hoe de 4.709 BTC zijn aangekocht volgens de compliance binnen de Verenigde Staten. De publicatie trekt hopelijk de aandacht van andere bedrijven die grote bedragen willen investeren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie