Kevin Schijven Kevin Schijven
06/04/2021 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2021 06:05

Bitcoin (BTC) adoptie neemt enorm hard toe in dit Aziatische land, maar het wil ook restricties opleggen

Nieuws
Bitcoin (BTC) adoptie neemt enorm hard toe in dit Aziatische land, maar het wil ook restricties opleggen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Thaise Securities and Exchange Commission (SEC), de financiële toezichthouder van Thailand, meldt dat het handelsvolume van cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) met maar liefst 588% is toegenomen in het land.

Volgens Bloomberg is het totale handelsvolume op Thaise cryptocurrency-exchanges van $574,5 miljoen naar $3,96 miljard gestegen sinds november 2020.  Atichanan Pulges, medeoprichter van de Thaise Bitkub exchange, meldt dat het volume met 40% is toegenomen tussen januari en februari.

Bitkub is volgens de oprichter verantwoordelijk voor 90% van de crypto-handel in het land en heeft meer dan 300.000 klanten. The Defiant meldde eind vorige maand dat ook de decentralized finance, of DeFi-, markt in Thailand hard groeit. Volgens gegevens van Google Trends waren Thailand en Nigeria de meest populaire landen die eind maart zochten naar “decentralized finance” op Google. Nederland stond toen op de derde plaats!

Daarnaast kondigt Ruenvadee Suwanmongkol, voorzitter van de Thaise SEC, aan dat Thailand nieuwe richtlijnen wil invoeren omtrent de crypto-handel. De SEC wil een gratis cursus bieden voor investeerders die geen ervaring hebben met crypto alvorens ze mee mogen doen.

Vorige maand kondigde de Thaise SEC ook restricties aan voor crypto-handelaren. Investeerders zouden alleen mee mogen doen aan de crypto-markt als zij een minimale jaarlijkse inkomen van 1 miljoen baht hebben, oftewel $32.000. Veel crypto-handelaren in Thailand reageerden verontwaardigd op het voorstel, het zou namelijk lage- en middeninkomens uitsluiten van de crypto-markt. Een hoorzitting over het voorstel moet nog volgen.

Ook kondigt de Bank of Thailand (BoT) aan dat de centrale bank van het land een zogeheten central bank digital currency (CBDC) of nationale digitale valuta gaat testen in het tweede kwartaal van 2022. Reuters meldt dat de bank van plan is om deze digitale baht in de komende 3 tot 5 jaar uit te brengen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie