Roy van Krieken Roy van Krieken
13/06/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2021 07:04

Bitcoin (BTC) adoptie zet door: Grote vermogensbeheerder stapt cryptomarkt in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) adoptie zet door Grote vermogensbeheerder stapt cryptomarkt in

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Goed nieuws voor de wereld van cryptocurrencies. Victory Capital, een vermogensbeheerder en investeringsfonds met ruim $157 miljard aan activa in beheer, heeft bekend gemaakt dat zij van plan zijn om zich te gaan mengen in crypto.

Om dit te bewerkstelligen heeft Victory Capital een tweetal overeenkomsten gesloten met de Amerikaanse exchange NASDAQ en een vermogensbeheerder met de focus op crypto, Hashdex. Victory Capital zal de sponsor zijn van een particulier fonds dat gebaseerd is op de Nasdaq Crypto Index (NCI) en enkele andere investerings instrumenten. De NCI is een index dat is ontwikkeld door zowel de Nasdaq als Hashdex en omvat meerdere cryptocurrencies.

Volgens Mannik Dhillon, president van de ETF aanbieder van Victory Capital, zijn cryptocurrencies een rendabele soort activa die van elk gediversifieerd portfolio een deel uit kunnen maken. Dhillon stelt dat investeerders op deze manier op een relatief veilige manier blootstelling kunnen krijgen aan de gehele cryptomarkt doordat het fonds dat wordt opgezet door Victory Capital gebaseerd is op de NCI. 

Hashdex, het bedrijf waar Victory Capital een partnership mee sloot, had in september van het vorige jaar ook al een bitcoin ETF aangevraagd bij de effectenbeurs van Bermuda. Hun NCI, waar het particuliere fonds van Victory Capital op is gebaseerd, bestaat uit onder andere bitcoin (BTC), ether (ETH), litecoin (LTC), chainlink (LINK) en enkele andere cryptocurrencies. Dit plan van Victory Capital komt in een tijd dat institutionele spelers meer en meer in de wereld van cryptocurrencies lijken te stappen. Zelfs grote banken zoals Goldman Sachs lijken het licht te hebben gezien en gaan zich wagen aan crypto. De vraag naar cryptocurrencies groeit alsmaar onder institutionele investeerders. Wederom erg goed nieuws voor bitcoin en het crypto ecosysteem.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie