Timo Bult Timo Bult
24/05/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2021 12:15

Bitcoin (BTC) analist noemt crash “het beste moment” om in te stappen in deze cryptocurrencies

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) analist noemt crash het beste moment om in te stappen in deze cryptocurrencies

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Voorzichtig overwegen vooraanstaande analisten en handelaren weer de markt te betreden na de historische crash. De bekende Nederlandse analist Michaël van de Poppe deelt in zijn analyse zijn visie op de huidige crash en laat daarnaast doorschemeren naar welke altcoins de analist kijkt gedurende de dip.

Van de Poppe stelt dat “altcoins niet zover zijn gezakt” en dat “sommige zelfs in waarde toenamen ten opzichte van bitcoin (BTC).” Maar afgelopen woensdag sloeg de paniek over op de altcoins en zagen ook zij behoorlijke dalingen van meer dan 50%.

Volgens de analist zijn dergelijke crashes de beste momenten om in te stappen:

“Als je de markten wilt betreden, is dit het beste moment. De angstniveaus zijn extreem. Paniek is overal. De discussie is dat crypto legitiem dood is, maar wat is er fundamenteel veranderd aan de decentralized finance ruimte (DeFi) en al die andere altcoins en projecten? Niets. Ethereum ten opzichte van Bitcoin bevindt zich nog steeds in een bull-cyclus.”

Dat de angst er goed in zit werd onder andere duidelijk uit de Crypto Fear & Greed Index. Die index liet de afgelopen dagen bijzonder lage waarden zien, waarden die voor het laatst meer dan een jaar geleden te zien waren.

Een aantal altcoins die minder risico’s met zich meebrengen tijdens een dergelijke crash zijn de grotere altcoins, aldus de analist. Van de Poppe noemt EOS (EOS), ethereum (ETH) en litecoin (LTC) als voorbeelden. Uiteindelijk dient iedereen natuurlijk voor zichzelf onderzoek te doen alvorens een keuze te maken. Dit is dan ook geen financieel advies.

Gisteren aan het einde van de middag liet de analist op Twitter weten dat hij met “verse liquiditeit” in drie cryptocurrencies is gestapt. Zijn tweet ontvangt overigens een hoop kritiek, met name dat het nog te vroeg zou zijn om een dergelijke stap te zetten. Zoals eerder benoemd is dat voor iedereen een eigen keuze.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie