Timo Bult Timo Bult
23/05/2021 17:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2021 17:19

Bitcoin (BTC) investeerders zijn “extreem angstig” terwijl koers verder daalt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) investeerders zijn

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Crypto Fear & Greed Index staat historisch laag. Dat betekent dat het sentiment op de markt volgens deze index “extreem angstig” is. De situatie blijft hiermee onverminderd onzeker echter kan een dergelijke waarde van de index ook positief teken zijn!

Op 20 mei toonde de index een waarde van 11 en gisteren 12. Dergelijke waarden werden meer dan een jaar geleden voor het laatst gezien te midden van de correctie die destijds voortvloeide uit de uitbraak van het coronavirus.

In de periode na de coronacrash krabbelde de markt op om eind 2020 “extreme hebzucht” te weergeven, iets wat een mogelijke aanstaande correctie kan signaleren. De gekte zette uiteindelijk door tot januari toen we de eerste grote correctie van 2021 zagen en de Crypto Fear & Greed Index terug zakte tot 55, een meer “normale” waarde.

Gedurende de afgelopen maanden kroop de index toch weer terug naar hebzucht door de bitcoin (BTC) prijs die maar bleef stijgen. Daaraan kwam de afgelopen weken een einde. Sinds april is de index terug gezakt tot de eerder genoemde waarde van 11.

De Index wordt samengesteld door Alternative en bestaat uit verschillende factoren. Zo wordt gekeken naar de volatiliteit, een hoge volatiliteit is een teken dat traders angstig zijn. Ook wordt gekeken naar het volume en social mediaberichten. Volgens Alternative is een extreem angstige situatie een teken dat “beleggers zich te veel zorgen maken. Dat zou een koopmogelijkheid kunnen zijn.”

Uiteraard kan men niet enkel op deze index een beslissing nemen. Traders moeten de gehele situatie kunnen beoordelen. Hulp nodig bij het handelen in crypto of wil je gewoon meer leren? Word Insider en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis!

Niet alleen bitcoin daalt nu hard, ook de meeste altcoins staan dik in de min. De hele markt zag de afgelopen 7 dagen zelfs bijna $1 biljoen in waarde wegstromen in wat voort lijkt te komen uit angst door nieuws uit China.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie