Timo Bult Timo Bult
23/05/2021 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2021 15:40

Cardano (ADA) daalt met +20% terwijl bitcoin (BTC) deze belangrijke support nadert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cardano (ADA) daalt met +20% terwijl bitcoin (BTC) deze belangrijke support nadert

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De daling van de afgelopen weken zet op deze zondag door. De crypto koersen staan dik in de min en naderen zelfs het dieptepunt van de enorme correctie eerder deze week. De paniek op de markt zit er dus nog altijd goed in! In dit artikel een klein overzicht van de ontwikkelingen vandaag met daarbij de actuele bitcoin (BTC) en altcoin prijsinformatie.

Bitcoin (BTC) op weg naar de 50-weken MA?

De neerwaartse beweging die twee weken geleden werd ingezet heeft vandaag doorgezet en de bitcoin koers dieper de $30.000-zone ingeduwd. Gisteren zagen we de bulls pogen de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek te breken maar dit was zonder succes. Net als in de afgelopen anderhalve week gebeurde, werd bitcoin hier afgewezen.

Met een toenemend handelsvolume waarbij de verkoopzijde de overhand heeft daalt bitcoin op dit moment naar een prijs van $33.737 op crypto exchange Coinbase. Hiermee lijkt bitcoin toch echt door de $35.000 te zakken, een prijsniveau dat in het verleden meerdere keren weerstand en support bood en daarmee dus een belangrijke prijszone is.

Een nieuwe test van de $30.000 wordt tevens steeds aannemelijker. Dit was het dieptepunt van de snelle crash afgelopen week en een nieuwe afdaling richting dit prijsniveau was een van de scenario’s die onze analist Michiel van de week al benoemde. Insiders waren dus goed voorbereid! Insider worden? Neem een kijkje op deze pagina en kom 30 dagen gratis een kijkje nemen!

Zakt bitcoin ook door de $30.000 dan ligt bij $28.000 een zeer belangrijke support. Dit is waar de 50-weken Moving Average (MA) zich bevindt en was de swing low na de correctie in januari. Voor de bulls is dit prijsniveau dus een belangrijke om intact te houden.

Cardano (ADA) en Binance coin (BNB) krijgen harde klappen

Bij de altcoins gaat het niet veel beter. Daar zien we ethereum (ETH) door de $2.000 zakken na het afgelopen etmaal met 15,6% in waarde te zijn gezakt. De grootste klappen vallen bij cardano (ADA) en Binance coin (BNB). ADA daalde 21% in waarde en is nu $1,20 waard. Binance coin ziet 24% van zijn waarde verdwijnen.

Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,3 biljoen waard. Over de afgelopen 7 dagen vloeide er gedurende deze correctie bijna $1 biljoen aan waarde de cryptomarkt uit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie