Timo Bult Timo Bult
22/05/2021 16:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2021 16:25

Bitcoin (BTC) en cardano (ADA) 2 groene lichtpuntjes in top 10

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en cardano (ADA) 2 groene lichtpuntjes in top 10

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds de kleine correctie gisteren is er niet veel veranderd. De bitcoin (BTC) koers bevindt zich nog altijd in het $30.000-gebied waarbij het de bulls nog steeds niet is gelukt de middellijn van de Bollinger Bands te breken. Tegelijkertijd laten de meeste altcoin nog steeds rode cijfers zien. In de top 10 zijn alsnog twee groene lichtpuntjes te zien.

Vormt bitcoin (BTC) voorzichtig een bodem?

Kijken we naar de bitcoin koers dan zien we dat de koers gisteravond tot een lokale low van $33.500 is gezakt. Hier was een aardige toename in handelsvolume te zien en de koers werd dan ook vanuit dit prijsniveau weer opgekocht. Hiermee is de prijs van bitcoin nu $38.000 op crypto exchange Coinbase.

De koers bevindt zich nu op een vrij belangrijk punt, namelijk vlak onder de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek. Een doorbraak door deze lijn zou een positief teken kunnen zijn voor een verder herstel. Bitcoin zakte hier op 10 mei doorheen en handelde hier sindsdien onder.

Mocht het de bulls de komende uren lukken door te breken dan komt bij $42.000 het volgende belangrijk obstakel te liggen. Een nieuwe terugval dwingt de bulls opnieuw de support bij $33.500 (de lokale low van gisteravond) te verdedigen.

Cardano (ADA) licht in de plus

Naast dat bitcoin dus een kleine stuiter heeft weten te maken sinds de beweging gisteravond is ook cardano (ADA) vandaag aardig gestegen. ADA staat ruim 5% in de plus en is op Binance nu $1,5460 waard. Binnen de top 10 kleuren de rest van de altcoins op dit moment rood.

Daarmee weet bitcoin tevens weer wat terrein terug te pakken op de altcoins. De bitcoin dominantie is met 1,6% gestegen over de afgelopen 24 uur naar 45%. De huidige marktsituatie voelt voor velen onzeker aan. Niet voor de Nederlandse analist PlanB. Volgens zijn model is de huidige situatie “een zeldzame koopmogelijkheid.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie