Timo Bult Timo Bult
22/05/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2021 09:55

Bitcoin (BTC) analist PlanB: “Koopmogelijkheden als deze zijn zeldzaam”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) analist PlanB:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren daalde de bitcoin (BTC) koers opnieuw af het $30.000-gebied in nadat de $40.000 opnieuw niet gebroken kon worden. Afgelopen nacht hield de koers wel stand bij het volgende support-niveau. De Nederlandse analist PlanB ziet op dit moment een “zeldzame koopmogelijkheid.”

Bitcoin daalde gisterenmiddag af vanuit het prijsgebied bij $40.000, dat nu als weerstand fungeert, af naar een low van $33.500. Na een kleine bounce terug omhoog handelt bitcoin sinds gisteravond rond het prijsniveau van $37.000. Het was een nieuwe daling die onze analist Michiel al verwachtte. Hij deelde dit dan ook met de Insiders in zijn koersvideo gisteren. Ben jij nog geen Insider? Neem een kijkje op deze pagina om meer te weten te komen!

Met bitcoin in het $30.000-gebied spreekt PlanB, bekend van het toepassen van het stock-to-flow (S2F) model op bitcoin, over een “zeldzame koopmogelijkheid:”

“Bitcoin oscilleert in de donkerblauwe band rond de S2F-modelwaarde. Koopmogelijkheden zoals vandaag zijn zeldzaam (Q1 2019 toen ik het S2F-artikel schreef, maart 2020 vanwege covid, en nu). Het leven draait om keuzes.”

Uiteraard is het van belang altijd zelf onderzoek te doen. De verkoopdruk op de markt blijft aanzienlijk. Gisteren werd deze druk opgevoerd nadat verschillende berichten spreken over een verbod op crypto mining in China. Volgens Alex Krüger, een andere bekende analist, zien we daarom op dit moment vooral paniekverkoop:

Gisteren sprak Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin zich uit over de huidige stand van zaken op de markt. Hij vindt dat crypto in een zeepbel zit en dat bitcoin achter kan blijven door zijn energieverbruik.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie