Timo Bult Timo Bult
13/08/2020 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2020 14:48

Bitcoin (BTC) analist ziet overeenkomsten met 2017 rally naar recordprijs

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) analist ziet overeenkomsten met 2017 rally naar recordprijs

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het sentiment omtrent de bitcoin (BTC) koers lijkt steeds bullisher te worden bij analisten. Zo ook bij de bekende crypto-analist FilbFilb. In een tweet laat hij zien hoe de huidige koers erg overeenkomt met de koers ten tijde van voor de vorige bullrun. 
Volgens FilbFilb speelt de 20-weken Moving Average (MA) een belangrijke rol. Voor het grootste deel van de rally naar $20.000, de recordprijs van bitcoin, bleef de koers van bitcoin hier namelijk boven. Sinds het herstel na de coronacrash in maart is BTC weer boven deze MA terechtgekomen.


Wel waarschuwt de analist in een vervolg tweet dat correcties alsnog kunnen gebeuren en dat dit “geen suggestie is voor een dreigende implosie.” Op de vraag waarom bitcoin nog niet op $50.000 staat antwoordt FilbFilb:

“Geef het een jaar!”

Cointelegraph benadrukt daarnaast dat de $10.000 een belangrijk prijspunt is voor veel investeerders, en dat hier dan ook een belangrijke support ligt. Deze conclusie wordt getrokken op basis van een onderzoek van cryptocurrency exchange OKEx. Daarin wordt geschreven dat het aantal investeerders dat posities innamen rond de $10.000 een goed teken is:

“Bovendien geeft de positieopbouw die leidt tot de huidige niveaus (tussen $10K en $12K), in combinatie met de huidige milde winstneming, aan dat deze prijzen door de deelnemers als redelijke instappunten werden beschouwd. Het geeft ook aan dat degenen die winst maken, bereid zijn hun munten vast te houden voor grotere winsten in de toekomst.”

Ook de exchange Kraken kwam met een positieve verwachting. Zij stellen dat de bitcoin koers tussen 50% en 200% zou kunnen gaan stijgen in de komende maanden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie