Kevin Schijven Kevin Schijven
13/08/2020 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2020 11:10

Bitcoin (BTC) koers zal met 50% tot 200% stijgen in de komende maanden, zegt Kraken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zal met 50% tot 200% stijgen in de komende maanden, zegt Kraken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Kraken, een grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, voorspelt dat de koers van bitcoin (BTC) wellicht 50% tot 200% de komende maanden zal stijgen. Dat noemt de crypto-beurs in een nieuw onderzoeksrapport gepubliceerd op 11 augustus.


Kraken meldt in het rapport dat de prijs van bitcoin met 24% toenam in juli terwijl het meestal een van de slechtste maanden voor de cryptocurrency is. Een rally van 14,5% tussen 27 juli en 31 juli zorgde ervoor dat bitcoin eindelijk door de $11.000 brak voor het eerst in bijna een jaar.
Een aantal factoren liggen hierachter volgens het rapport. Ten eerste maken mensen zich zorgen om de huidige toestand van de wereldeconomie en dat veroorzaakt een verschuiving waarbij investeerders opzoek gaan naar zogenaamde ‘veilige havens.’
Dat zorgt ervoor dat de correlatie tussen goud en bitcoin hoger dan ooit ligt. Tevens bereikte de prijs van goud onlangs een nieuwe all-time high (ATH) en lag de dominantie van bitcoin in de crypto-markt het laagst in een jaar.
Ook benoemt het rapport dat banken in de VS onlangs goedkeuring hadden ontvangen van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) om bitcoin en altcoins van klanten op te slaan.
Kraken verwacht dat de koers van bitcoin de komende tijd zal blijven stijgen. Op 24 juli stond de volatiliteit van bitcoin op 23%, het laagst in 21 maanden. Het rapport meldt dat gemiddeld de volatiliteit naar 140% stijgt na een periode van lage volatiliteit. Dit is maar liefst op 12 verschillende momenten in de geschiedenis van bitcoin gebeurd.
Kraken verwacht dat ditmaal de volatiliteit ook zal toenemen en minstens boven de 100% zal uitkomen in de komende maanden. Dat zal samenvallen met een prijsstijging van 50% tot 200%. Het rapport meldt dat de maand augustus de afgelopen 9 jaar gemiddeld de hoogste volatiliteit ziet en Kraken verwacht dat deze trend zal door zetten. Ook is bitcoin eind juli uit zijn “pennant” of wimpel patroon van 2,5 jaar uitgebroken, wat wellicht gezien kan worden als het begin van een nieuwe bull-cyclus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie