Timo Bult Timo Bult
12/08/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2020 09:44

Bitcoin (BTC) en goud correlatie bereikt nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en goud correlatie bereikt nieuw record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nooit eerder was de correlatie tussen bitcoin (BTC) en goud zo hoog. Dat schrijft blockchain-analysebedrijf Skew in een tweet. Is dit een bewijs dat bitcoin, net als goud, een veilige haven biedt voor investeerders?
Gebaseerd op het 1 maandelijks gemiddelde van de correlatie tussen bitcoin en goud is te zien dat de correlatie niet eerder zo hoog lag. Skew stelt in een tweet dat deze ontwikkeling “momentum geeft aan het store-of-value verhaal voor BTC.”

“Bitcoin/Goud 1-maandcorrelatie bereikt nieuwe recordhoogtes, wat een impuls geeft aan het ‘store-of-value’-verhaal voor BTC in deze “money printer go brrr” -tijden.”


De correlatie tussen goud en bitcoin ligt op dit moment rond de 70%, wat hoger is dan de pieken in het vierde kwartaal van 2018 en het tweede kwartaal van 2019. Gisteren begon bitcoin net als goud flink te dalen nadat de reguliere markten positieve bewegingen maakten wat de correlatie tussen de twee activaklassen nog verder benadrukt.
Goud-fanaat Peter Schiff ziet de daling van goud echter als een resultaat van “misleide handelaren”. Hij schreef:

“Misleide handelaren verkopen opnieuw goud als reactie op veel heter dan verwachte inflatiecijfers. De producentenprijzen in juli stegen met 0,6%, twee keer zo hoog als de schattingen en de grootste stijging in twee jaar. De inflatie zal de prijzen blijven opdrijven, vooral #goud, naarmate de reële rentetarieven dalen.”


Of de twee oppotmiddelen verder terug dalen is natuurlijk de grote vraag. De Amerikaanse overheid blijft geld bijdrukken waardoor de inflatie flink kan stijgen, wat weer positief kan zijn voor goud en bitcoin. Wel stelt Decrypt dat de twee activaklassen zich in andere situaties begeven op dit moment. Zo zou goud al langere tijd overbought zijn, wat een correctie aannemelijker maakt, terwijl bitcoin zich juist nog in een “markt equilibrium zone” bevindt. Dit zou kunnen betekenen bitcoin alsnog kan gaan stijgen waarmee de correlatie weer terug kan zakken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie