Timo Bult Timo Bult
12/08/2020 06:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2020 06:56

Bitcoin (BTC) koers zakt sterk terug maar houdt deze support het? In zee van rood kleuren DeFi-tokens groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt sterk terug maar houdt deze support het? In zee van rood kleuren DeFi-tokens groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is op dit moment een slachtveld in de cryptomarkt. Een aantal altcoins zakken hard terug en ook bitcoin (BTC) daalde de afgelopen 24 uur flink. Een aantal decentralized finance (DeFi) tokens staan echter juist flink in de plus!

Bitcoin (BTC) slaat af bij $12.000 en bereikt support

Nadat bitcoin op 10 augustus de $12.000 kon bereiken, zakte de bitcoin koers opeens flink terug. Na een korte opvering steeg bitcoin nog even terug richting naar de $12k maar tot een nieuwe test kwam het niet.
Gisterochtend zette bitcoin namelijk opnieuw de daling in. Deze keer zakte BTC ver terug en werd onder andere de $11.500 gebroken. Op het moment van schrijven handelt bitcoin in de buurt van de support bij $11.300 met een prijs van $11.330 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Begeeft ook dit steunniveau het dan is een verdere daling naar $11.000 mogelijk. De recente daling heeft mogelijk te maken met het feit dat de reguliere markten weer positieve bewegingen laten zien. Naast bitcoin zakte ook goud, een oppotmiddel in onzekere tijden, onderuit.

Altcoins dalen, behalve DeFi

In vergelijking met de top 10 zakt bitcoin niet zo heel hard terug. Een aantal altcoins staan namelijk bijna 10% in het rood. Ripple (XRP) staat 8% in de min en is $0,2761 waard.
Cardano (ADA) daalt nog een stukje harder terug en staat 10,8% in de min. ADA is nu $0,1271 waard. Tezos (XTZ), dat gisteren nog een mooie stijging neer kon zetten, staat 11,2% in het rood en is nu $3,76 waard.
In een zee van rood zijn er op plek 27 tot en met 29 een rijtje stijgers te vinden, allen DeFi-tokens. Compound (COMP) staat bijna 25% in de plus en is $217 waard. Aave (LEND) stijgt 13,3% en is $0,434 waard en ten slotte zien we maker (MKR) met 13,3% in waarde stijgen. MKR is nu $698,70 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie