Bitcoin (BTC) en cryptocurrency opslagdiensten nu toegestaan voor banken in VS

Banken in de Verenigde Staten mogen nu diensten omtrent cryptocurrencies aanbieden zoals het opslaan van je bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een openbare brief van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Financiën, die op 22 juli werd verstuurd.

Nationale (federally chartered) banken mogen voortaan custody services, oftewel bewaardiensten, aan hun klanten aanbieden voor cryptocurrencies als bitcoin. De OCC meldt dat financiële markten steeds technischer worden en dat banken hierin mee moeten groeien:

De OCC erkent dat naarmate de financiële markten steeds technischer worden, banken en andere dienstverleners waarschijnlijk steeds meer behoefte zullen hebben aan nieuwe technologie en innovatieve manieren om traditionele diensten namens klanten te verlenen.

Brian Brooks, hoofd van het OCC, meldt dat tientallen miljoenen Amerikanen crypto bezitten en dat banken aan de behoefte moeten voldoen om deze op te kunnen slaan:

Van fysieke kluisjes tot virtuele kluizen, we moeten ervoor zorgen dat banken tegenwoordig kunnen voldoen aan de financiële behoeften van hun klanten. Banken kunnen blijven voldoen aan de behoeften van hun klanten om hun meest waardevolle activa te beschermen, die tegenwoordig voor tientallen miljoenen van Amerikanen ook cryptocurrencies omvat.

Dit houdt echter in, zoals de OCC zelf meldt, dat bankieren je private keys in handen zullen hebben om toegang tot je crypto te krijgen.

Omdat digitale valuta’s alleen bestaan op de blockchain of het gedistribueerde grootboek waarop ze zijn opgeslagen, is er geen fysiek bezit van het instrument. In plaats daarvan wordt het recht op een bepaalde eenheid van digitale valuta van partij tot partij overgedragen door het gebruik van unieke cryptografische sleutels. Daarom neemt een bank die digitale valuta’s vasthoudt namens een klant, feitelijk bezit van de cryptografische toegangssleutels tot die eenheid van cryptocurrency.

Aldus de brief. Daar is de gemeenschap sceptisch over, want zoals wel vaker in de crypto-wereld wordt gezegd: “Not your keys, not your bitcoin.”

Onlangs zei Barry Silbert, CEO van Grayscale, dat het niet meer mogelijk is om bitcoin nog in Amerika te verbieden. Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, levert nu blockchain-software aan de Amerikaanse geheime dienst.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.765,20 Kopen
1
Bitcoinmeester
€30.057,70 Kopen
2
Litebit
€30.068,20 Kopen
3
SATOS
€30.292,80 Kopen
Meer nieuws

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...