Kevin Schijven Kevin Schijven
23/07/2020 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2020 13:15

Bitcoin (BTC) en cryptocurrency opslagdiensten nu toegestaan voor banken in VS

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies opslagdiensten nu toegestaan voor banken in VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Banken in de Verenigde Staten mogen nu diensten omtrent cryptocurrencies aanbieden zoals het opslaan van je bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een openbare brief van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Financiën, die op 22 juli werd verstuurd.


Nationale (federally chartered) banken mogen voortaan custody services, oftewel bewaardiensten, aan hun klanten aanbieden voor cryptocurrencies als bitcoin. De OCC meldt dat financiële markten steeds technischer worden en dat banken hierin mee moeten groeien:

De OCC erkent dat naarmate de financiële markten steeds technischer worden, banken en andere dienstverleners waarschijnlijk steeds meer behoefte zullen hebben aan nieuwe technologie en innovatieve manieren om traditionele diensten namens klanten te verlenen.

Brian Brooks, hoofd van het OCC, meldt dat tientallen miljoenen Amerikanen crypto bezitten en dat banken aan de behoefte moeten voldoen om deze op te kunnen slaan:

Van fysieke kluisjes tot virtuele kluizen, we moeten ervoor zorgen dat banken tegenwoordig kunnen voldoen aan de financiële behoeften van hun klanten. Banken kunnen blijven voldoen aan de behoeften van hun klanten om hun meest waardevolle activa te beschermen, die tegenwoordig voor tientallen miljoenen van Amerikanen ook cryptocurrencies omvat.

Dit houdt echter in, zoals de OCC zelf meldt, dat bankieren je private keys in handen zullen hebben om toegang tot je crypto te krijgen.

Omdat digitale valuta’s alleen bestaan op de blockchain of het gedistribueerde grootboek waarop ze zijn opgeslagen, is er geen fysiek bezit van het instrument. In plaats daarvan wordt het recht op een bepaalde eenheid van digitale valuta van partij tot partij overgedragen door het gebruik van unieke cryptografische sleutels. Daarom neemt een bank die digitale valuta’s vasthoudt namens een klant, feitelijk bezit van de cryptografische toegangssleutels tot die eenheid van cryptocurrency.

Aldus de brief. Daar is de gemeenschap sceptisch over, want zoals wel vaker in de crypto-wereld wordt gezegd: “Not your keys, not your bitcoin.”
Onlangs zei Barry Silbert, CEO van Grayscale, dat het niet meer mogelijk is om bitcoin nog in Amerika te verbieden. Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, levert nu blockchain-software aan de Amerikaanse geheime dienst.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie