Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en cryptocurrency opslagdiensten nu toegestaan voor banken in VS

Banken in de Verenigde Staten mogen nu diensten omtrent cryptocurrencies aanbieden zoals het opslaan van je bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een openbare brief van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Financiën, die op 22 juli werd verstuurd.

- Advertentie -

Nationale (federally chartered) banken mogen voortaan custody services, oftewel bewaardiensten, aan hun klanten aanbieden voor cryptocurrencies als bitcoin. De OCC meldt dat financiële markten steeds technischer worden en dat banken hierin mee moeten groeien:

De OCC erkent dat naarmate de financiële markten steeds technischer worden, banken en andere dienstverleners waarschijnlijk steeds meer behoefte zullen hebben aan nieuwe technologie en innovatieve manieren om traditionele diensten namens klanten te verlenen.

Brian Brooks, hoofd van het OCC, meldt dat tientallen miljoenen Amerikanen crypto bezitten en dat banken aan de behoefte moeten voldoen om deze op te kunnen slaan:

Van fysieke kluisjes tot virtuele kluizen, we moeten ervoor zorgen dat banken tegenwoordig kunnen voldoen aan de financiële behoeften van hun klanten. Banken kunnen blijven voldoen aan de behoeften van hun klanten om hun meest waardevolle activa te beschermen, die tegenwoordig voor tientallen miljoenen van Amerikanen ook cryptocurrencies omvat.

Dit houdt echter in, zoals de OCC zelf meldt, dat bankieren je private keys in handen zullen hebben om toegang tot je crypto te krijgen.

Omdat digitale valuta’s alleen bestaan op de blockchain of het gedistribueerde grootboek waarop ze zijn opgeslagen, is er geen fysiek bezit van het instrument. In plaats daarvan wordt het recht op een bepaalde eenheid van digitale valuta van partij tot partij overgedragen door het gebruik van unieke cryptografische sleutels. Daarom neemt een bank die digitale valuta’s vasthoudt namens een klant, feitelijk bezit van de cryptografische toegangssleutels tot die eenheid van cryptocurrency.

Aldus de brief. Daar is de gemeenschap sceptisch over, want zoals wel vaker in de crypto-wereld wordt gezegd: “Not your keys, not your bitcoin.”

Onlangs zei Barry Silbert, CEO van Grayscale, dat het niet meer mogelijk is om bitcoin nog in Amerika te verbieden. Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, levert nu blockchain-software aan de Amerikaanse geheime dienst.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.056,78 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.056,78 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...