Kevin Schijven Kevin Schijven
23/07/2020 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2020 13:15

Bitcoin (BTC) en cryptocurrency opslagdiensten nu toegestaan voor banken in VS

Nieuws
Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies opslagdiensten nu toegestaan voor banken in VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Banken in de Verenigde Staten mogen nu diensten omtrent cryptocurrencies aanbieden zoals het opslaan van je bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een openbare brief van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Financiën, die op 22 juli werd verstuurd.


Nationale (federally chartered) banken mogen voortaan custody services, oftewel bewaardiensten, aan hun klanten aanbieden voor cryptocurrencies als bitcoin. De OCC meldt dat financiële markten steeds technischer worden en dat banken hierin mee moeten groeien:

De OCC erkent dat naarmate de financiële markten steeds technischer worden, banken en andere dienstverleners waarschijnlijk steeds meer behoefte zullen hebben aan nieuwe technologie en innovatieve manieren om traditionele diensten namens klanten te verlenen.

Brian Brooks, hoofd van het OCC, meldt dat tientallen miljoenen Amerikanen crypto bezitten en dat banken aan de behoefte moeten voldoen om deze op te kunnen slaan:

Van fysieke kluisjes tot virtuele kluizen, we moeten ervoor zorgen dat banken tegenwoordig kunnen voldoen aan de financiële behoeften van hun klanten. Banken kunnen blijven voldoen aan de behoeften van hun klanten om hun meest waardevolle activa te beschermen, die tegenwoordig voor tientallen miljoenen van Amerikanen ook cryptocurrencies omvat.

Dit houdt echter in, zoals de OCC zelf meldt, dat bankieren je private keys in handen zullen hebben om toegang tot je crypto te krijgen.

Omdat digitale valuta’s alleen bestaan op de blockchain of het gedistribueerde grootboek waarop ze zijn opgeslagen, is er geen fysiek bezit van het instrument. In plaats daarvan wordt het recht op een bepaalde eenheid van digitale valuta van partij tot partij overgedragen door het gebruik van unieke cryptografische sleutels. Daarom neemt een bank die digitale valuta’s vasthoudt namens een klant, feitelijk bezit van de cryptografische toegangssleutels tot die eenheid van cryptocurrency.

Aldus de brief. Daar is de gemeenschap sceptisch over, want zoals wel vaker in de crypto-wereld wordt gezegd: “Not your keys, not your bitcoin.”
Onlangs zei Barry Silbert, CEO van Grayscale, dat het niet meer mogelijk is om bitcoin nog in Amerika te verbieden. Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, levert nu blockchain-software aan de Amerikaanse geheime dienst.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Advertentie