Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase levert nu analysesoftware aan de Amerikaanse geheime dienst

Vorige maand schreef Crypto Insiders al over hoe crypto-exchange Coinbase van plan was om zijn blockchain-analysesoftware te verkopen aan de Drug Enforcement Agency (DEA) en Internal Revenue Service (IRS), maar uit recente data wordt bekend dat ze hun software nu leveren aan de Amerikaanse geheime dienst. De DEA was van plan om tot $250.000 te bieden voor de diensten.

De dienst, die deel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, is naast het beschermen van de nationale leiders, ook verantwoordelijk voor het opvolgen van financiële misdaad onderzoeken.

- Advertentie -

De data toont aan dat de geheime dienst in mei een contract van vier jaar heeft getekend met Coinbase om haar blockchain-analysesoftware, genaamd Coinbase Analytics, te gebruiken. Het contract is in totaal $183.750 waard en loopt af op 9 mei 2024.

Coinbase Analytics is een softwaresysteem dat Coinbase heeft gebouwd na de overname van inlichtingenbureau Neutrino in 2019. De overname veroorzaakte controverse vanwege de betrokkenheid van Neutrino-oprichters bij het Italiaanse spyware bedrijf Hacking Team, en Coinbase heeft uiteindelijk afscheid genomen van teamleden die zijn geassocieerd met Hacking Team, een bedrijf dat spyware verkocht aan onderdrukkende regimes in Saoedi-Arabië, Soedan en Venezuela.

Volgens Coinbase zouden de gegevens van hun exchange volledig gescheiden zijn met de gegevens van Coinbase Analytics.

“Coinbase Analytics-gegevens zijn volledig afkomstig van online, openbaar beschikbare gegevens en bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie, ongeacht of ze Coinbase gebruiken of niet.”

Ze voegen hieraan toe dat Coinbase Analytics gebruikt wordt voor compliance en wereldwijde onderzoeken. Ze benoemen het als een belangrijk hulpmiddel dat ze helpt te voldoen aan de wettelijke vereisten en om de fondsen van hun klanten te beschermen. Coinbase Analytics is ontwikkeld met technologie van Neutrino.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.210,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.216,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.240,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.303,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.374,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.210,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.216,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.240,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.303,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.374,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...