Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/06/2020 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2020 19:15

Bitcoin (BTC) exchange gaat samenwerken met Amerikaanse autoriteiten, gemeenschap is boos

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange gaat samenwerken met Amerikaanse autoriteiten, gemeenschap is boos

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency-exchange Coinbase wil licenties van zijn blockchain-analyse software verlenen aan de Drug Enforcement Agency (DEA) en Internal Revenue Service (IRS), aldus The Block. Hiermee lijkt het erop dat de crypto-exchange de Amerikaanse federale instanties wil helpen fraude en witwassen tegen te gaan en ‘The War on Drugs’ te ondersteunen.
Volgens een woordvoerder van de meest populaire exchange biedt de tool hen alleen gestroomlijnde toegang tot openbaar beschikbare gegevens en heeft op geen enkel moment toegang tot interne of klantgegevens van Coinbase.
Ook al heeft Coinbase wellicht wel goede bedoelingen met deze stap, investeerders en prominenten in het cryptoruim zijn geschokt hierover. Crypto-handelaar Josh Rager wees op een Whale Alert-tweet die bericht gaf over een opname van 6.000 bitcoins op Coinbase. Vervolgens Tweette hij over het ongenoegen bij investeerders en klanten van Coinbase over de situatie en vergeleek hij Coinbase met BitMex die het onlangs slecht te verduren heeft.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1269040762483867650

“Op het moment lijken miljoenen dollars Coinbase te verlaten. Investeerders en handelaren zijn niet langer beperkt tot Coinbase of Bitmex. Als je klanten slecht behandelt, deelneemt aan louche deals of het product niet verbeterd, kunnen klanten nu ergens anders heen gaan om te handelen / investeren.”

Ook Mede-oprichter en Chief Technical Officer van Bitcoin-beveiligingsbedrijf Casa, Jameson Lopp, was verbijsterd en schreef dat hun eigen oplossingen de software van Coinbase verouderd zal laten lijken maar ook dat het geen verrassing is dat Coinbase deze stap neemt en zij weer laten zien waarom investeerders Coinbase wantrouwen.
Het is namelijk niet de eerste keer dat Coinbase in de fout gaat, zo ontving het behoorlijk wat kritiek toen ze in 2018 het Coinbase-account van WikiLeaks schorste en ook in maart 2019 toen het goed mis ging bij de overname van blockchain-analyse provider Neutrino. Drie van de bestuursleden van het bedrijf waren betrokken bij Hacking Team, een bedrijf dat spyware verkocht aan onderdrukkende regimes in Saoedi-Arabië, Soedan en Venezuela.
Ondanks dat deze bestuursleden ontslagen werden, gooide de exchange dezelfde week nog zijn eigen ruiten in nadat een manager toegaf dat zijn vorige partner, Elliptic, klantgegevens hard verkocht.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie