Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/06/2020 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2020 19:15

Bitcoin (BTC) exchange gaat samenwerken met Amerikaanse autoriteiten, gemeenschap is boos

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange gaat samenwerken met Amerikaanse autoriteiten, gemeenschap is boos

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency-exchange Coinbase wil licenties van zijn blockchain-analyse software verlenen aan de Drug Enforcement Agency (DEA) en Internal Revenue Service (IRS), aldus The Block. Hiermee lijkt het erop dat de crypto-exchange de Amerikaanse federale instanties wil helpen fraude en witwassen tegen te gaan en ‘The War on Drugs’ te ondersteunen.
Volgens een woordvoerder van de meest populaire exchange biedt de tool hen alleen gestroomlijnde toegang tot openbaar beschikbare gegevens en heeft op geen enkel moment toegang tot interne of klantgegevens van Coinbase.
Ook al heeft Coinbase wellicht wel goede bedoelingen met deze stap, investeerders en prominenten in het cryptoruim zijn geschokt hierover. Crypto-handelaar Josh Rager wees op een Whale Alert-tweet die bericht gaf over een opname van 6.000 bitcoins op Coinbase. Vervolgens Tweette hij over het ongenoegen bij investeerders en klanten van Coinbase over de situatie en vergeleek hij Coinbase met BitMex die het onlangs slecht te verduren heeft.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1269040762483867650

“Op het moment lijken miljoenen dollars Coinbase te verlaten. Investeerders en handelaren zijn niet langer beperkt tot Coinbase of Bitmex. Als je klanten slecht behandelt, deelneemt aan louche deals of het product niet verbeterd, kunnen klanten nu ergens anders heen gaan om te handelen / investeren.”

Ook Mede-oprichter en Chief Technical Officer van Bitcoin-beveiligingsbedrijf Casa, Jameson Lopp, was verbijsterd en schreef dat hun eigen oplossingen de software van Coinbase verouderd zal laten lijken maar ook dat het geen verrassing is dat Coinbase deze stap neemt en zij weer laten zien waarom investeerders Coinbase wantrouwen.
Het is namelijk niet de eerste keer dat Coinbase in de fout gaat, zo ontving het behoorlijk wat kritiek toen ze in 2018 het Coinbase-account van WikiLeaks schorste en ook in maart 2019 toen het goed mis ging bij de overname van blockchain-analyse provider Neutrino. Drie van de bestuursleden van het bedrijf waren betrokken bij Hacking Team, een bedrijf dat spyware verkocht aan onderdrukkende regimes in Saoedi-Arabië, Soedan en Venezuela.
Ondanks dat deze bestuursleden ontslagen werden, gooide de exchange dezelfde week nog zijn eigen ruiten in nadat een manager toegaf dat zijn vorige partner, Elliptic, klantgegevens hard verkocht.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
dit-is-waar-render-swap-crypto-exchanges
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Advertentie