Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) derivatenplatform BitMEX ziet aantal BTC in contracten nog steeds dalen

De cryptocurrency-exchange BitMEX worstelt nog steeds met de onverwachtse verliezen van 12 maart, oftewel ‘Black Thursday’, waarbij bitcoin (BTC) bijna de helft van zijn waarde verloor. Onderzoeksbureau CoinMetrics heeft in zijn recente rapport genaamd ‘State of the Network’ onderzoek gedaan naar de ondergang van cryptocurrency-derivaten gigant BitMEX.

Het aantal bitcoins dat in contracten zat op de exchange ging na de prijsdaling op 12 maart behoorlijk onderuit. Volgens FTX CEO Sam Bankman-Fried zou de liquidatie-engine er voor gezorgd kunnen hebben dat de prijs op de exchange de $0 zou bereiken. Echter werd dit voorkomen door een ‘zogenaamde’ DDoS-aanval. Hierdoor ging de exchange tijdelijk offline. Bankman-Fried tweette vervolgens meerdere redenen waarom de aanval een ‘conspiracy theory’ zou zijn.

- Advertentie -

BitMex is sinds Black Thursday niet meer in staat geweest om zijn verliezen terug te winnen. Ondanks dat de markt nu redelijk gestabiliseerd is, heeft de exchange aanzienlijk minder bitcoin in bezit in vergelijking met het aantal voor de crash.

Het aandeel van BitMEX in het volume in de bitcoin-futuresmarkt is ook sterk afgenomen, wat ook de krimpende bitcoin-belangen van de beurs verklaart. Binance, de toonaangevende crypto-exchange, wist profijt te halen uit de mislukkingen van BitMEX en heeft eind maart de stuntelende exchange uit de top 3 van grootste exchanges geduwd. De exchange heeft het zwaar te verduren sinds het in 2018 maar liefst 80% van de markt in bezit had.

Crypto Insider Michiel laat in zijn onlangs verschenen bitcoin koersvideo weten dat er mogelijk een grote move aan zit te komen. Benieuwd naar zijn bevindingen? Bekijk dan hier zijn video!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.117,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.142,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.166,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.202,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.302,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.117,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.142,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.166,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.202,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.302,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...