Kevin Schijven Kevin Schijven
04/03/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2019 15:45

#DeleteCoinbase: controverse rond Coinbase en Neutrino

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
#DeleteCoinbase: controverse rond Coinbase en Neutrino

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Twee weken geleden nam Coinbase, een Amerikaanse cryptocurrency-exchange, blockchain-bedrijf Neutrino over. Echter, kort daarna kwam de crypto-gemeenschap achter controversiële informatie omtrent Neutrino.
Neutrino zou namelijk banden hebben met Hacking Team, een groep die onder andere spyware verkoopt aan autoritaire regimes als Ethiopië, Saoedi-Arabië en Soedan. Een rapport van Reporters Without Borders bestempelt het Hacking Team als een van de vijf “zakelijke vijanden van het internet.”
Al snel ontstond er een nieuwe beweging op het internet onder de Twitter hashtags #DeleteCoinbase en #DeleteCoinbaseTrustChain. Klanten van Coinbase zijn massaal begonnen hun accounts te sluiten, al is het nog onbekend om hoeveel accounts het precies gaat.
Echter geven sommige gebruikers aan moeite te hebben met het deactiveren van accounts. Blijkbaar als men nog wat dust, een hoeveelheid cryptocurrency dermate klein dat de transactiekosten niet kunnen worden gedekt, in een Coinbase wallet heeft, kan het account niet worden gedeactiveerd.
Christine Sandler van Coinbase probeert de overname tijdens een interview met Cheddar te verdedigen:

We zijn ons bewust van de achtergrond van een aantal van de mensen die betrokken waren bij Neutrino en we onderzoeken dit.

Ik denk dat de overtuigende reden voor het doen van de overname was dat Neutrino echt toonaangevende technologie van de allerbeste klasse heeft.

En bovendien was het erg belangrijk voor ons om weg te migreren van onze huidige providers – onze huidige providers waren klantgegevens aan externe bronnen door aan het verkopen.

Het was heel overtuigend voor ons om daar controle over te krijgen en over eigen technologie te beschikken die we zouden kunnen gebruiken om gegevens veilig te houden en onze klanten te beschermen.

Om welke informatie het precies gaat, wie deze informatie aan wie verkocht heeft en hoe lang dit al gaande is heeft Coinbase niet bekend gemaakt.
Een cryptocurrency-exchange en custodial-dienst als Coinbase heeft het vertrouwen van haar klanten nodig om voort te kunnen bestaan. De overname van Neutrino heeft dit vertrouwen behoorlijk geschaad en de bekendmaking dat er informatie verkocht werd aan derden zal dat vertrouwen niet ten goede zijn gekomen.
Amber Baldet, CEO van Clovyr en voormalig hoofd van Blockchain Center of Exellence (BCOE) bij JPMorgan Chase, schreef het volgende erover op Twitter:


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie