#DeleteCoinbase: controverse rond Coinbase en Neutrino

Twee weken geleden nam Coinbase, een Amerikaanse cryptocurrency-exchange, blockchain-bedrijf Neutrino over. Echter, kort daarna kwam de crypto-gemeenschap achter controversiële informatie omtrent Neutrino.

Neutrino zou namelijk banden hebben met Hacking Team, een groep die onder andere spyware verkoopt aan autoritaire regimes als Ethiopië, Saoedi-Arabië en Soedan. Een rapport van Reporters Without Borders bestempelt het Hacking Team als een van de vijf “zakelijke vijanden van het internet.”

Al snel ontstond er een nieuwe beweging op het internet onder de Twitter hashtags #DeleteCoinbase en #DeleteCoinbaseTrustChain. Klanten van Coinbase zijn massaal begonnen hun accounts te sluiten, al is het nog onbekend om hoeveel accounts het precies gaat.

Echter geven sommige gebruikers aan moeite te hebben met het deactiveren van accounts. Blijkbaar als men nog wat dust, een hoeveelheid cryptocurrency dermate klein dat de transactiekosten niet kunnen worden gedekt, in een Coinbase wallet heeft, kan het account niet worden gedeactiveerd.

Christine Sandler van Coinbase probeert de overname tijdens een interview met Cheddar te verdedigen:

We zijn ons bewust van de achtergrond van een aantal van de mensen die betrokken waren bij Neutrino en we onderzoeken dit.

Ik denk dat de overtuigende reden voor het doen van de overname was dat Neutrino echt toonaangevende technologie van de allerbeste klasse heeft.

En bovendien was het erg belangrijk voor ons om weg te migreren van onze huidige providers – onze huidige providers waren klantgegevens aan externe bronnen door aan het verkopen.

Het was heel overtuigend voor ons om daar controle over te krijgen en over eigen technologie te beschikken die we zouden kunnen gebruiken om gegevens veilig te houden en onze klanten te beschermen.

Om welke informatie het precies gaat, wie deze informatie aan wie verkocht heeft en hoe lang dit al gaande is heeft Coinbase niet bekend gemaakt.

Een cryptocurrency-exchange en custodial-dienst als Coinbase heeft het vertrouwen van haar klanten nodig om voort te kunnen bestaan. De overname van Neutrino heeft dit vertrouwen behoorlijk geschaad en de bekendmaking dat er informatie verkocht werd aan derden zal dat vertrouwen niet ten goede zijn gekomen.

Amber Baldet, CEO van Clovyr en voormalig hoofd van Blockchain Center of Exellence (BCOE) bij JPMorgan Chase, schreef het volgende erover op Twitter:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€39.395,40 Kopen
1
Bitvavo
€38.698,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
€39.089,70 Kopen
3
Litebit
€39.156,40 Kopen
Meer nieuws

Nieuwe Coinbase aanvraag voor beursnotering geeft uniek inzicht in de bitcoin (BTC) exchange

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, is van plan om naar de beurs te stappen. In december diende het bedrijf hiervoor een zogeheten S-1 aanvraag...

Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en 21 andere altcoins mogelijk onderdeel van nieuw Grayscale-fonds

De grote crypto-vermogensbeheerder Grayscale is van plan zijn altcoin-fondsen verder uit te breiden! Dit blijkt uit een recente persaankondiging van het bedrijf waaruit blijkt...

Bitcoin (BTC) zakt door support, vormt bullish divergence – Deze altcoin kan als enige stijgen

Gistermiddag zette bitcoin (BTC) opnieuw de daling in nadat de koers door een belangrijke Moving Average (MA) zakte. BTC zakte uiteindelijk meer dan 10% in...

Groot investeringsfonds verkoopt $750 miljoen aan bitcoin (BTC) en stopt het in deze altcoins

FD7 Ventures, een cryptocurrency-fonds uit Dubai, gaat de komende maand maar liefst $750 miljoen aan bitcoin (BTC) verkopen om in Cardano (ADA) en Polkadot...

JPMorgan adviseert klanten 1% in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren

JPMorgan Chase, de grootste investeringsbank van de Verenigde Staten, adviseert zijn klanten om 1% van hun portfolio in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren....

Gaat Elon Musk in de problemen komen door zijn Dogecoin (DOGE) tweets? Musk reageert

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de afgelopen tijd Tesla CEO Elon Musk weer regelmatig over Dogecoin (DOGE) tweet. Op 24 februari...