Timo Bult Timo Bult
05/03/2019 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2019 13:08

Coinbase ontslaat werknemers overgenomen startup Neutrino na protesten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase_ontslaat_werknemers_overgenomen_startup_neutrino_na_protesten

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase stuitte na de overname van de blockchain-startup Neutrino op protesten op Twitter. Werknemers van Neutrino zouden namelijk eerder werkzaam zijn geweest bij een andere startup, Hacking Team genaamd. En rondom die startup hangt aardig wat controverse.
Kort na de overname van de startup die blockchain-analyse tools ontwikkelt, begonnen klanten van Coinbase massaal hun Coinbase-accounts te verwijderen. Onder #DeleteCoinbase zijn een groot aantal tweets te vinden van klagende klanten die hun Coinbase-account verwijderden vanwege de overname.
Neutrino ontwikkelt blockchain-analyse tools waarmee Coinbase hoopt diefstal van digitale activa te voorkomen. Daarnaast zou Coinbase met de technologie van Neutrino zich meer kunnen focussen op het sneller toevoegen van nieuwe cryptocurrencies aan het platform. Voor Coinbase dus een logische overname, maar de klanten van de exchange denken daar toch echt anders over.
De protesten zijn ontstaan nadat duidelijk werd dat een aantal werknemers van Neutrino eerder werkzaam waren bij Hacking Team. Deze startup leverde spionage software aan onder andere regimes zoals die van Saudi-Arabië. Het zou hiermee een groot aantal mensenrechten hebben geschonden, en daar zijn Coinbase-klanten niet blij mee.
Om hoeveel werknemers het precies gaat is niet bekend. Wel is bekend dat CEO Giancarlo Russo, CTO Alberto Ornaghi en CRO Marco Valleri de leiding hadden bij Hacking Team. Coinbase erkent een fout te hebben gemaakt en komt nu met een oplossing:

We hebben wat tijd nodig gehad om dit de afgelopen week verder te onderzoeken en hebben samen met het Neutrino-team een overeenkomst bereikt: degenen die eerder bij Hacking Team werkten (ondanks het feit dat ze momenteel geen banden hebben met Hacking Team), zullen Coinbase verlaten.

Ondanks de beslissing van Coinbase om oud-werknemers van Hacking Team te ontslaan lijkt de storm nog niet overgewaaid te zijn. Volgens sommigen is er nog steeds reden genoeg om Coinbase niet meer te gebruiken als cryptocurrency exchange aangezien de overname van Neutrino niet de eerste foute beslissing van Coinbase is:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie