coinbase_ontslaat_werknemers_overgenomen_startup_neutrino_na_protesten

Coinbase ontslaat werknemers overgenomen startup Neutrino na protesten

16

Coinbase stuitte na de overname van de blockchain-startup Neutrino op protesten op Twitter. Werknemers van Neutrino zouden namelijk eerder werkzaam zijn geweest bij een andere startup, Hacking Team genaamd. En rondom die startup hangt aardig wat controverse.

Kort na de overname van de startup die blockchain-analyse tools ontwikkelt, begonnen klanten van Coinbase massaal hun Coinbase-accounts te verwijderen. Onder #DeleteCoinbase zijn een groot aantal tweets te vinden van klagende klanten die hun Coinbase-account verwijderden vanwege de overname.

Neutrino ontwikkelt blockchain-analyse tools waarmee Coinbase hoopt diefstal van digitale activa te voorkomen. Daarnaast zou Coinbase met de technologie van Neutrino zich meer kunnen focussen op het sneller toevoegen van nieuwe cryptocurrencies aan het platform. Voor Coinbase dus een logische overname, maar de klanten van de exchange denken daar toch echt anders over.

De protesten zijn ontstaan nadat duidelijk werd dat een aantal werknemers van Neutrino eerder werkzaam waren bij Hacking Team. Deze startup leverde spionage software aan onder andere regimes zoals die van Saudi-Arabië. Het zou hiermee een groot aantal mensenrechten hebben geschonden, en daar zijn Coinbase-klanten niet blij mee.

Om hoeveel werknemers het precies gaat is niet bekend. Wel is bekend dat CEO Giancarlo Russo, CTO Alberto Ornaghi en CRO Marco Valleri de leiding hadden bij Hacking Team. Coinbase erkent een fout te hebben gemaakt en komt nu met een oplossing:

We hebben wat tijd nodig gehad om dit de afgelopen week verder te onderzoeken en hebben samen met het Neutrino-team een overeenkomst bereikt: degenen die eerder bij Hacking Team werkten (ondanks het feit dat ze momenteel geen banden hebben met Hacking Team), zullen Coinbase verlaten.

Ondanks de beslissing van Coinbase om oud-werknemers van Hacking Team te ontslaan lijkt de storm nog niet overgewaaid te zijn. Volgens sommigen is er nog steeds reden genoeg om Coinbase niet meer te gebruiken als cryptocurrency exchange aangezien de overname van Neutrino niet de eerste foute beslissing van Coinbase is:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.913,51 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.873,48 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.790,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.892,09 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.983,14 Kopen
Laatste nieuws