Kevin Schijven Kevin Schijven
17/09/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2021 13:15

Bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto heeft nu een standbeeld in Hongarije, zo ziet ‘ie eruit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto heeft nu een standbeeld in Hongarije, zo ziet 'ie eruit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een bronzen standbeeld van Satoshi Nakamoto, de oorspronkelijke en anonieme bedenker van Bitcoin (BTC), werd gisteren onthuld in Boedapest, de hoofstand van Hongarije.

https://twitter.com/disclosetv/status/1438555365239627784

Het standbeeld toont de bovenste helft van een anoniem figuur met een karakterloos gezicht en een capuchon met het BTC symbool erop. Het is een verwijzing naar het feit dat de echte identiteit van Nakamoto nog steeds onbekend is, en wellicht voor altijd zal blijven.

Bitcoin werd door Nakamoto in 2008 bedacht tijdens de economische crisis en het blockchain-netwerk lanceerde in 2009. Sindsdien zijn talloze cryptocurrencies gelanceerd, maar BTC blijft met afstand nog altijd de grootste op de markt.

Het plan om het standbeeld op te richten werd begin deze zomer bekendgemaakt met de slogan “we are all Satoshi.” András Győrfi, de medeoprichter van het standbeeldproject en redacteur van crypto nieuwssite Kripto Akademia, sprak een grote menigte van journalisten en Hongaren aan en zei:

“We zien Satoshi als de grondlegger van de hele cryptocurrency industrie. Hij creëerde Bitcoin, hij creëerde de blockchain-technologie, hij is de god van onze markt. Wie hij of zij ook was, Bitcoin creëert waarde, en vooral de technologie achter Bitcoin, blockchain, creëert waarde.”

Het standbeeld werd gemaakt door Gergely Réka en Tamás Gilly en staat in het Graphisoft Park, dicht bij het beeld van Apple medeoprichter Steve Jobs. Het is het eerste standbeeld van Satoshi in de wereld. Gilly vertelt aan de Associated Press het volgende erover:

“Het was een grote uitdaging. Het is heel moeilijk om een ​​portretsculptuur te maken van een persoon waar we niet precies van weten hoe hij eruitziet. Ik hoop dat ik door de taal van de beeldhouwkunst het basisidee van Bitcoin heb kunnen overbrengen, dat het van iedereen is en tegelijkertijd van niemand.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie