Shane Kuijpers
03/06/2021 15:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2021 15:34

Bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto krijgt eigen standbeeld in deze Europese stad

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto krijgt eigen standbeeld in deze Europese stad

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van Bitcoin (BTC), zal worden afgebeeld in een levensgroot bronzen standbeeld in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. De onbekende identiteit van Satoshi zal gesymboliseerd worden. Het standbeeld komt in Boedapest vlakbij een standbeeld van Steve Jobs, de bedenker van Apple, te staan.

Réka Gergely en Tamás Gilly, de beeldhouwers achter het standbeeld, hebben de eerste ontwerpen gedeeld. Het gaat om een figuur met bitcoin hoodie zonder enige gelaatstrekken, om het mysterieuze karakter intact te houden.

Het mysterieuze zal versterkt worden door de capuchon die het standbeeld op heeft. Verder wordt zal het gezicht gemaakt worden van een reflecterend materiaal, zodat je als kijker jezelf ziet wanneer je naar het standbeeld kijkt. Het idee hierachter volgens de makers is dat we allemaal Satoshi zijn.

Het plan werd bedacht door András Györfi. In een interview met Hungary Today liet hij weten wat de voordelen van bitcoin en blockchain zijn:

“Het is een efficiënte, eerlijke en transparante database die wantrouwen tussen mensen wegneemt en de wereld op veel gebieden beter kan maken, van voedselvoorziening tot hulpverlening.”

Het project zal gefinancierd worden door vier organisaties, Mr. Coin, Crypto Academy, Blockchain Hungary Association, en Blockchain Budapest

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie