Timo Bult Timo Bult
26/05/2021 15:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 13:19

Waagt Apple zich dan toch aan crypto? Tech-gigant publiceert interessante vacature!

Nieuws
Waagt Apple zich dan toch aan crypto Tech-gigant publiceert interessante vacature

Tech-gigant Apple heeft een interessante vacature online geplaatst. Het bedrijf zoekt een Business Development Manager die zich gaat bezighouden met “alternatieve betaalmethodes.” Dat op zich is niets opvallends, echter vinden we ook het woord cryptocurrency terug in de vacature, met wilde speculaties van dien!

In de vandaag gepubliceerde vacature valt te lezen dat Apple op zoek is naar een ervaren Business Development Manager die relaties op moet gaan bouwen met bedrijven die alternatieve betalingsmethodes bieden:

“We zijn op zoek naar een bewezen professional in wereldwijde alternatieve en opkomende betalingsoplossingen. We hebben jouw hulp nodig bij het vormen van een partnerschapskader en commerciële modellen, het definiëren van implementatieparadigma’s, het identificeren van belangrijke spelers en het beheren van relaties met strategische alternatieve betalingspartners.”

Wat heb je hiervoor nodig? De kandidaat moet onder andere tenminste zes jaar ervaring hebben in business- en marktontwikkeling opgedaan bij verschillende bedrijven. Wat voor crypto-fanaten echter interessant is, is de volgende vereiste die Apple in de vacature benoemt:

“5+ jaar ervaring met werken in of met alternatieve betalingsproviders, zoals digitale wallets, BNPL, Fast Payments, cryptocurrency etc.”

Gaat Apple zich dan toch wagen aan crypto? Tot nu toe kunnen betalingen binnen iPhone en iPad apps enkel via Apple’s systeem worden gedaan. Ook zijn er een verscheidenheid aan restricties waar app-ontwikkelaars zich aan moeten houden. Over dit laatste deed de CEO van de exchange Coinbase, Brian Armstrong, eind vorig jaar nog publiekelijk zijn beklag.

Eerder vond hij ook al dat Apple zich vijandig opstelt tegenover crypto en daardoor innovatie remt. Dit kwam destijds voort uit de rechtszaak tussen Apple en Epic Games, de ontwikkelaar van het bekende spel Fortnite. Die zaak draait tevens om restricties omtrent betalingen binnen applicaties.

Met de recente vacature is er misschien weer wat hoop dat Apple alternatieve betalingen toe zal gaan staan. Apple is uiteraard een enorme speler in de tech-wereld en zou een enorme boost aan de adoptie van crypto kunnen geven. Wie weet vinden we binnenkort een native bitcoin (BTC) wallet op iPhones, zoals Samsung dat al langer heeft! 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie