Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase CEO bekritiseert Apple, dit is waarom

Brian Armstrong, de CEO van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, meldt wederom op Twitter dat hij niet blij is met Apple en de wijze hoe het bedrijf met cryptocurrencies omgaat.

- Advertentie -

Armstrong meldt dat de mogelijkheid om geld te verdienen met crypto niet toegestaan is op iOS en de Appstore van Apple. Dat geldt ook voor gedecentraliseerde apps (dApps) en decentralized finance (DeFi) apps.

Volgens Armstrong zijn veel bedrijven terughoudend met hun kritiek over Apple uit angst voor vergelding. Hij zegt dat hij niet begrijpt waarom Apple de mogelijkheid om geld te verdienen tijdens een recessie tegenhoudt.

De Coinbase CEO meldt verder dat DeFi en dApps grote innovaties zijn in de wereld van financiële diensten. Het biedt mensen die geen bankrekening hebben, noch toegang hebben tot traditionele financiële diensten, alsnog de mogelijkheid om rente te verdienen en/of leningen af te sluiten.

Armstrong meldt dat Apple de apps niet “geschikt” acht. Tevens zegt hij dat veel apps op iOS functionaliteiten missen. Niet omdat de ontwikkelaars er nog niet aan toe zijn gekomen, maar omdat Apple ze censureert. Hij noemt de houding van Apple “onverdedigbaar.” Volgens Armstrong doet Apple dit niet omdat het zijn klanten willen beschermen, maar omdat het zichzelf wil beschermen tegen concurrentie.

Alhoewel veel mensen op Twitter melden dat zij het eens zijn met de Coinbase CEO, ontvangt hij ook veel kritiek. Gabor Gurbacs van VanEck zegt dat de Appstore eigendom van Apple is, en dat ze ermee kunnen doen wat ze willen. CryptoWhale beweert dat Armstrong dit alleen maar roept omdat het bedrijf een graantje mee wil pikken met de hype omtrent DeFi en eraan wil verdienen.

Armstrong liet zich vorige maand ook al kritisch uit over deze onderwerpen. Toen was de aanleiding de ruzie tussen Apple en Epic Games, die overigens onlangs elkaar hebben aangeklaagd.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.271,65 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.271,65 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...