Timo Bult Timo Bult
21/09/2021 06:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2021 06:52

Bitcoin (BTC) bereikt cruciaal prijsniveau: ‘Hieronder kan je het een bearmarkt noemen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bereikt cruciaal prijsniveau Hieronder kan je het een bearmarkt noemen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers corrigeerde gisteren flink als gevolg van paniek op de markt. Gisterenmiddag leek het er nog even op dat de bodem bereikt was, maar dat bleek niet het geval te zijn. De koers dipte juist nog een stuk omloog en betrad zo een belangrijke support-zone.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Voor bitcoin een belangrijke zone’

De verdere correctie afgelopen nacht bracht bitcoin helemaal terug tot aan $40.200. En het werd meteen duidelijk dat in deze zone toch wel een grote groep kopers klaarstond. Op de 4-uurs grafiek is namelijk te zien dat de candle een lange wick aan de onderzijde heeft gekregen. Dit toont aan dat de koers in deze zone flink is opgekocht.

Analist en handelaar Pentoshi noemt de zone boven $40.000 een belangrijk prijsgebied. Gedurende de zomer hadden de bulls namelijk moeite dit te doorbreken. Nu we er nog boven zitten moet dit het gebied zijn waar bulls hun longs openen en dus bitcoin kopen:

“Van een macro perspectief is dit het vorige bereik van de zomer en een must-hold niveau op de 1W. Hieronder denk ik dat je het een bearmarkt kunt noemen als we binnen dat bereik beginnen te sluiten. 40.7k is een belangrijk gebied op de hogere tijdframes”

https://twitter.com/Pentosh1/status/1440118345349664768

Advertentie

Accumulatie gaat door

Ondanks de paniek gaat een groep investeerders dus gewoon door met bitcoin kopen. Uit een Quicktake van on-chain analysebedrijf CryptoQuant blijkt bijvoorbeeld:

“3 uur geleden werd 2000 BTC naar de beurzen gestuurd in een bearish beweging. 30 minuten later zagen we 4000 BTC wegstromen bij de exchanges in een zeer bullish beweging. Dit vertelt ons dat er een grote accumulatie plaatsvond op het prijspunt van 42K-44K. Beursreserves zijn gedaald tot een dieptepunt sinds september 2018, toen BTC op 6-7K handelde.”

Alhoewel dit bullish kan zijn voor de lange termijn, is het nog altijd mogelijk dat we op de korte termijn meer volatiliteit gaan zien. Voor de komende dagen dienen we dus die $40.000-zone in de gaten te houden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie